TAĞUT(FİRAVUNLAŞMIŞ İNSAN-ŞEYTANİ)
Tağut;insanlara (müslümanlara) zülmeden , onları  adım adım Allah'ın emirlerine muhalefet ettiren aynı zamanda da kendine itaat ettiren , bunu yaparken de kendilerinin haklı ve doğru olduğunu tüm olumsuzluklara rağmen söyleyen, yaptıklarının ve söylediklerinin de islam da yeri olmayan FİRAVUNLAŞMIŞ,NEMRUTLAŞMIŞ,ŞEYTANİ kişidir.
 
 
Bunların bir kısmı insan (cinler) şeytanlarındandır.
Bir kısmıda insandır.
 
Bazı Tarikat şeyhleri,cemaat hoca efendileri,sosyal ve kültürel cemiyet başkanları,spor kulüp başkanları ve bunların daha büyükleri olarak da siyasi parti başkanları ve devlet başkanları da olabilirler.
 
Bulundukları mevkiden dolayı maddi ve manevi güçlerini, makamlarını etkili bir şekilde kullanarak adeta RABLIK iddiasında bulunacak duruma kadar gelirler ki, ama şuursuzluklarından dolayı bunun farkına bile varmazlar.
Zannederler ki her şeyi onlar yapıyor,yaratıyor. Firavun ve Nemrut'un hal ve hareketleri buna iyi bir örnektir.
Onlara '' Allah'tan kork denildigi zaman (nefisleri) gururları günah işlemeye sevk eder.
 
Öyle ki bu kimseler makam sahibi olduğu zaman fesat çıkarmak ,sosyal ve ahlaki yaşantıyı bozmak zedelemek için koşup dururlar.
 
Bu kimseler iyi bir hatip dir'de güzel ve etkili konuşmayı insanları nereden etkileyeceklerini de iyi bilirler(şeytan onların yardımcısıdır) ve onların Dünya hayatı hakkındaki konuşmaları insanların hoşuna gider ve öyle ki buna o TAĞUT'LAR Allah'ı da şahid tutabilirler de kendim için istiyorsam namerdim misali insanları kandırmakta ve kitleleri peşlerinden sürüklemekte üzerlerine yoktur.Kimisi sporseverleri, kimisi dindarları,kimileri siyasete gönül verenleri peşinden sürükleyebilir ama bunların hakkından da Allah gelir.
 
 
Başlarına öyle belalar getirir ki ancak bunu basiret sahipleri anlar. İşte bu TAĞUT tehlikesinden kaçınmak için o topluluğun, cemaatin kulüp,dernek,parti vb başkanlarının ve de devlet başkanlığı, liderliği yapanların hal ve hareketlerinin islama aykırı olmaması gerekiyor. Hele de dindarları aldatan TAĞUT'A karşı daha dikkatli olmak gerekir ki o TAĞUT ayetleri,Hadisi şerifleri kendi çıkarlarına göre tevil,yorum yapar ki aldanabilirsiniz işte onun içindir ki okumak, bilmek dinimiz de önemlidir.
Bu TAĞUT'LARA bilmeyerek kapılan nice müslümanlar var.
 
 
Hala günümüz de her alan da küçük ve büyük TAĞUT'LAR var ve bunlar kitleleri peşlerinden kendi emelleri için sürüklemeye devam ederler. Bunlara itibar edenlerse Allah’ın ve Resulu’nun emrine karşı gelen ve insanları da buna çaktırmadan yöneltenlerin peşinden giderek Allah ve Rasülüne karşı gelmiş olurlar işte o zaman iman bile gider.
 
 
Bu Ahir zaman da en büyük tehlikelerin başında bu TAĞUTLAR gelmektedir.Lütfen şimdi TAĞUT'LA ilgili olan ayetleri bir kaç kez daha okuyun ve şöyle bir çevrenizdeki yaşanan olayları tefekkür edin belki o TAĞUT'LARDAN bir kaçını anlayabilirsiniz.Biz elbette onların kimler olduğunu biliriz.Kim bilir belki Rabbim bir gün onları bize söylettirir. Şu an Müslüman kardeşlerimiz TAĞUT kelimesine o kadar yabancı ki Kur’an okuyanlar bile ne olduğunu bilmez.Halbuki biz onlara itaat etmemekle emrolunduk.
 
 
Allah Kur'an'da TAĞUT'U bizlere tarif etmiş ve uyarmıştır. Siz Müslüman Türk milletine bizim yardımımız şu olabilir; manevi korunma olan ,şeytanın ruhunuza olan etkisini azaltan ve günah işlemenizi azaltan İHLAS,FELAK,NAS sürelerini sabah aksam 3 er kere okumanızı tavsiye ederiz ki bu Peygamberimizin(SAV)tavsiyesidir ve buna ek olarak da kıyamet suresi1,2,3 ve 4. ayetlerini sabah akşam 3 er kere okumanızı ve haramdan uzak durmanızı tavsiye ederim ki  Allah sizi şeytan dan ve şeytanın bu TAĞUT gibi dostlarından korusun. Eğer böyle birisiyle iş birlikteliğiniz olduğunu fark ederseniz 2 rekat Tevbe namazı kılıp Allah’a Tevbe edin ve ilişkinizi kesin Allah cümlemizi TAĞUT'UN şerrinden ve onun yolundan gitmekten korusun.
 
 
Bakara(2/256)"Dinde zorlama yoktur.doğruluk sapıklıktan cidden ayrılmıstır.Artık her kim  Tağut’u inkar edip Allah’a iman ederse o sağlam bir kulpa yapışmıştır, öyle ki onun için kopmak yok.Allah işitir,bilir."
 
 
Bakara(2/257)"Allah, iman sahiplerinin Veli’sidir; onları karanlıklardan nura çıkarır.Küfredenlerin velileri ise Tağuttur, onları nurdan karanlıklara çıkarır.Bunlar cehennemin ashabıdır ve Orada sürekli kalacaklardır onlar."
 
 
Nisa(4/51)"Bakmaz mısın şu kendilerine okuyup yazmaktan biraz nasİp verilmiş olanlara? Cibt'e (putlara,kahinlere) ve  Tağut'a inanıyorlar da (Allah'ı) tanımıyanlardan için. Bunlar mü’minlerden yolca daha doğru diyorlar."
 
 
Nahl(16/36)"Celâlim hakkı için biz, her ümmette «Allah'a ibadet edin ve Tâgut'tan kaçının diye bir Resul gönderdik, sonra içlerinden kimini Allah hidayete erdirdi, kiminin de üzerine sapıklık hak oldu, şimdi yeryüzünde bir gezin de bakın peygamberleri yalanlayanların akibeti nasıl oldu?"
 
 
Nisa(4/76)"İman edenler Allah yolunda savaşırlar, inanmayanlar ise Tağut  yolunda savaşırlar.O halde siz şeytanın dostlarını öldürmeye bakın .Muhakkak ki şeytanın hilesi zayıftır."
 
 
Nisa(4/60)"Bakmaz mısın şunlara o hem sana indirilene hem senden önce indirilene iman ettiklerini söyleyip gezerenlere ki o Tağut'un o azgın şeytanın önünde muhakeme olmak istiyorlar. Halbuki onu tanımamakla emrolunmuşlardı. O Şeytan da onları bir daha dönemiyecekleri kadar uzak bir sapıklığa düşürmek istiyor."
 
 
Maide(5/60)"De ki , Size Allah katında ceza bakımından daha kötüsünü haber vereyim mi? O kimselerki Allah kendilerine lanet etmiş , gazabına uğratmış, onlardan maymunlar, hınzırlar ve Tağut'a tapanlar yapmıstır. işte bunlar, makamca daha kötü ve dümdüz yoldan daha çok sapanlardır."
 
 
Zümer(39/17)"Tağut'tan, ona kulluk etmekten kaçınıp da tam gönülle Allaha yönelenlere gelince onlarındır müjde; haydi müjde ver kullarıma."
 
 
 
ŞİMDİ ANLADINIZ MI? TAĞUT NE? VE KİMLERİN PEŞİNDEN KOŞTURUYOR İNSANLAR.
 
 
YAVUZ HOCA