Büyükçekmece'deki Avrupa'nın dördüncü, dünyanın da en büyük 17'nci TV kulesi, icralık oldu. Yapımına 1998 yılında başlanan ve 55 milyon dolara yapılan kule ve içinde yer aldığı 8 bin metrekarelik alan 1 Ağustos'ta satışa çıkarıldı.

Gazeteci Murat Ağırel yazısında, kule ve arsasının ihaleden tam 11 gün önce 20 Temmuz'da F.Ö. tarafından kurulan FMC Gayrimenkul isimli bir firmaya satıldığını belirtti. Büyükçekmece 1. İcra Hukuk Mahkemesi kararınca yapılan keşif sonrası 249 milyon 395 bin lira bedel biçilen kulenin 152 milyon 111 bin liraya satıldığı öğrenildi.

Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur! Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur!

Kulenin sahibi Naci Endem de konuya ilişkin olarak çok üzgün olduğunu, yaşının 90 olduğunu artık kaldıramadığını ve konuşmak istemediğini söyledi.

NE OLMUŞTU?

Büyükçekmece 1. İcra Hukuk Mahkemesi kararınca satışa çıkarılan televizyon kulesinin de içinde bulunduğu 8 bin metrekarelik arsada ekipler keşif yapmıştı. Deniz ve göl manzaralı arsanın, kuleye ait inşa halindeki otopark ve çok amaçlı salon yapılarının bulunduğunu belirleyen ekipler, televizyon kulesi, restoran, seyir terası, dükkan, TV yayın merkezinin tamamlandığını ancak yüzde 24 oranında yıpranma payı olduğunu, otopark ve çok amaçlı salonun yüzde 35 eksik kısmının bulunduğunu tespit etmişti.

Restoran, seyir terası, dükkan, TV yayın merkezi, elektronik, dış ve iç donanımı gibi kule ve diğer bölümlerin özelliklerini ve bunların bedellerinin belirleyen ekipler, televizyon ile yayıncılık kulesi olarak inşa edilen dava konusu binada yapılan incelemelerde, televizyon yayını yapabilmek için gerekli elektronik teçhizatların ve verici sistemlerin bulunmadığı da kayda geçmişti.

Keşif sonunda arsa değeri 112 milyon lira, yapısal kısımların değeri 131 milyon 300 bin lira, elektrik-elektronik kısımların değeri 929 bin lira, mekanik kısımların değeri ise 5 milyon 165 bin lira olarak belirlenmişti. Yapının toplam satış bedeli ise 249 milyon 395 bin lira olmuştu. (HABER MERKEZİ)

Editör: Kerim Öztürk