Yeni Anayasa Çalışmalarının Vazgeçilmezleri Yeni Anayasa Çalışmalarının Vazgeçilmezleri
CHP Amasya Merkez İlçe Başkanı Reşat Karagöz, 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının yüzyılın operasyonu olduğunu belirtti. Karagöz, tarihin en büyük yolsuzluk olayını unutturmak için kolluk kuvvetlerine ve bu olaylarla ilgili basında kalem tutan ellere kelepçe vurulduğunu söyledi. Tarihin en büyük yolsuzluk olayına takipsizlik kararı verildiğini belirten Karagöz, “Onlar kapattı ama bizlerin nezdinde bu dava kapanmamıştır. Her zaman bunun takipçisi olacağız. Unutmayacağız, unutturmayacağız.” dedi.

Karagöz, 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarına imza atan polislerin ‘darbe teşebbüsü’ suçlamasıyla gözaltına alındığını hatırlatarak, “Görevi başında olan savcıların görev yerleri değiştirildi ve yeni atanan savcılar da devam eden bu soruşturmaya takipsizlik kararı verdi. Takipsizlik kararı verilen soruşturma, Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın, Muammer Güler, Egemen Bağış, Zafer Çağlayan ve Erdoğan Bayraktar, oğullarının ve Reza Zarrab'ın da şüphelilerin arasında yer aldığı 53 kişiyi kapsamaktadır. Soruşturmaların hukukla değil siyaseten kapatılmasını şiddetle kınıyoruz. Bu davalar halkın vicdanında hiçbir zaman kapanmayacaktır. Kapanan 'gezi direnişi' davalarını, akıllarına geldiğinde yeniden açma gereği duyan 'Adaletsiz Parti'nin hukuksuz uygulayıcıları, günü geldiğinde tüm kapattıkları davalardan yargılanacak, hesap vereceklerdir.” diye konuştu.

"KALEM TUTAN ELLERE KELEPÇE VURULUYOR"

Karagöz, şunları kaydetti: “17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmasının yıl dönümünde gündemi değiştirmek ve bu olaya şahit olan ve görevlerini yapan kolluk kuvvetlerimize, bu olaylarla ilgili basında kalem tutan ellere kelepçe vurulmaktadır. Bu olay tamamen intikam hırsı ve öç almadır. 14 Aralık'ta yapılan operasyonlarla hukuka ve adalete olan güvenimiz bir kez daha sarsılmıştır. Uçan kuşa bile dava açan ve açtığı davalardan sonuç elde etmek için çabalayan AKP, dava konusu kendisi olunca bütün imkanlarını, yolsuzlukları örtbas etmek için kullanmaktadır.

Türkiye tarihinin en büyük yolsuzluğunun üzerinin baskıyla, yolsuzluklarla, rüşvetle, kara para aklayanlarla, sıfırlayın talimatı verenlerle kindar gece baskınlarıyla kapatılmasına kati suretle izin vermeyeceğiz. Hukuk tanımayan, yargı tanımayan, Anayasa Mahkemesi'ni tanımayan ve her türlü yaptığı kirliliğin üzerine kapamak için kutsal değerleri kullanan AKP hükümeti artık haddini bilmelidir. CHP olarak biz, insan haklarını, özgürlüklerini korumak, geliştirmek ve tüm dünyada ve ülkemizde insan hakları ihlallerinin yaşanmaması için mücadele edip her alanda yurttaşlarımız arasında eşitliği sağlayana kadar çalışmaya devam edeceğiz.”


Editör: TE Bilisim