İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor
Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif Eğitim-Sen) Gümüşhane İl Temsilcisi Ramazan Tali, temel insan hak ve özgürlüklerinin ihlal edildiğini söyledi.

Türkiye'nin her geçen gün biraz daha kan kaybettiğini kaydeden Tali, "Bugün eğitimde, adliyede, emniyette hemen hemen kamunun tüm alanlarında, haksız ve hukuksuz uygulamalara imza atılıyor. Tasfiyeler, sürgünler ve haksız biçimde görevden almalar birbirini takip ediyor. Bütün bu yapılanların güzel ülkemize neler kaybettirdiği, hiç ama hiç önemsenmiyor. Yetişmiş devlet kadroları hızardan geçiriliyormuşçasına kesilip, biçiliyor." dedi

7 binin üzerinde tecrübeli okul idarecisinin tasfiye edildiğini, dershane ve kursların kapatıldığını hatırlatan Ramazan Tali, şöyle devam etti: "17-25 Aralık'tan bu yana Türkiye'de bir asra yetecek kadar yanlış yapıldı ve yapılmaya devam ediliyor. Bunları yapan irade öylesine fütursuz ki, yaptığı hataları söyleme, sorgulama konumunda olan medya organlarını da susturmak ve sindirmek için her şeyi yapıyor.”

Son bir yılda 2 bine yakın gazetecinin işsiz kaldığını söyleyen Tali, "Uluslararası Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü verilerine göre, Dünya Basın Özgürlüğü sıralamasında Türkiye, 180 ülke içinde 154. sıraya gerilemiş durumda. Öte yandan kamu çalışanları siyasi görüş ya da etnik kökenlerine göre fişleniyor, ayrımcılığa tabi tutuluyor, hakları ellerinden alınıyor. Bütün bu yapılanlar birer utanç ve ibret vesikası olarak tarihin karanlık sayfalarında yerini alacaktır." şeklinde konuştu.

Ramazan Tali, "Biz babalarımızdan ve dedelerimizden hür ve bağımsız bir Türkiye emanet aldık. Evlatlarımıza ve torunlarımıza da aynı şekilde, hür ve bağımsız bir Türkiye teslim edeceğiz.” dedi.

Editör: TE Bilisim