LAVANTA KOKULU KÖY LAVANTA KOKULU KÖY
Kahramanmaraş’ta yaklaşık 20 yıldır ev ve iş yerlerinin tapularını alamayan Erkenez Mahallesi sakinleri, tapularına kavuştu.

    Erkenez Mahallesi'nde gerçekleştirilen tapu dağıtım töreninde Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, hak sahiplerine tapularını teslim etti. Tapu dağıtım töreninde konuşan Poyraz, yıllarca imar sorunu yaşayan Erkenez Mahallesi'nin imar sorununu çözerek yapılaşmanın önünü açtıklarını belirtti.

    Poyraz, “İmar problemi yaşayan vatandaşlarımızın bugün tapularını teslim ediyoruz. Mahallemizin en büyük sorunu olan imar ıslahı tamamlandı. Şehrimizde ilk defa sokaklara parke taşı döşeme işlemine bu mahalleden başladık. 10 yıl önce biz göreve geldiğimizde bu mahallenin sokakları, caddeleri adeta çamur deryası içindeydi. Şöyle bir geriye doğru baktığınız zaman hatırlarsınız. Belediye olarak mahallenin caddelerini asfaltla, sokaklarını ise parke taşlarıyla kapladık. Mahalleyi çamur deryasından kurtardık” diye konuştu.

    Mahalle sakinlerine kütüphane müjdesi de veren Başkan Poyraz, kütüphanenin 3 ay içerisinde bitirileceğini kaydetti. Erkenez Mahallesi Muhtarı Yılmaz Şahan ise Mustafa Poyraz ve belediye çalışanlarına mahalleye yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

    Yapılan konuşmaların ardından Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, tarafından vatandaşlara tapuları verildi. Tapu dağıtım törenine, belediye Başkan Yardımcıları Cevdet Kabakcı, Hasan Kara, Mustafa Uzunlar, Türkiye Kent Konseyleri Birliği Başkanı ve Kahramanmaraş Kent Konseyi Başkanı Zeynep Arıkan, Tapu Müdürü Hasan Doğan, İl Genel Meclisi üyeleri, muhtarlar ve mahalle sakinleri katıldı.

    Tapu dağıtım töreninde 350 tanesi ev olmak üzere, toplam 560 adet tapu dağıtımı gerçekleştirildiği bildirildi.

Editör: TE Bilisim