17/25 Aralık'tan sonra birçok ses kaydı sızdırılmıştı. İnternete sızdırılan ses kayıtlarından biri de Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ve Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'e ait Suriye'ye ilişkin yapılan güvenlik toplantısı idi. Bu toplantıda tüm planlar Suriye ile savaş bahanesi oluşturmak üzerine kurulmuştu. 
O toplantıda "Şimdi bakın bakın komutanım şimdi biz gerekçeyse gerekçe: Ben öbür tarafa dört tane adam gönderirim, 8 tane boş alana füze de attırırım. Problem değil o! Gerekçe üretilir. Olay böyle bir iradenin ortaya konması." şeklinde dehşet verici savaşa bahane arayan konuşmalar yapılıyordu.
Yine o toplantıda, bugüne kadar Suriye'ye 2000 TIR dolusu silah ve malzeme gönderdiklerini söylüyorlardı.
O toplantı yapılana kadar 2000 tır gönderilmiş ama kime gönderildiği meçhul… Aslında kime gittiğini tahmin etmek de çok zor değil. Ama Türkmenlere gitmediği kesindir. Türkmenlerin önderlerinin "Bize hiçbir yardım gelmedi" açıklamaları ortadadır.
O 2000 tıra 2000 daha katmak için tırlar vızır vızır girip çıkarken savcılık o tırları bir gün durdurdu. İçi tamamen silah ve mühimmat doluydu. Suçüstü yakalanınca "Türkmenlere gönderiyorduk" diye feryat etmeye başladılar. Oysa hem o güzergâh Türkmenlere giden yol değildi, hem de PYD'ye bile silah gönderen bu zihniyetin Türkmenlere bugüne kadar sahip çıktığı görülmemişti. Hem de bugüne kadar hepsi birbirini yalanlayarak bir şey sakladıklarını çok net gösteriyorlardı. Yalanlarına örtü ise Türkmenlerdi. Herhalde bunlar MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin Türkmenlere gönderdiği tırları kendi tırlarıyla karıştırıyorlar.
Gazetelerde ve haber sitelerinde ortaya çıkan çelişkili açıklamalar şunlardı:
Türkmenlere götürülen yardım
2 Ocak 2014-Dönemin İçişleri Bakanı Efkan Ala: (Bir gazetecinin, MİT TIR'larıyla ilgili çelişkili açıklamalar yapıldığını hatırlatması üzerine) "Çelişkili açıklama?... Yapılacak bir şey yok. Orada Türkmenler var. Onlara götürülen yardım. Herkes işini bilecek."
Yardım getiren bir TIR yok
4 Ocak 2014-Suriye Türkmen Meclisi Başkan Yardımcısı Hüseyin El-Abdullah: "Türkmenlere yardım getiren bir TIR yok. Geçen hafta İsviçre'den içinde kıyafet olan bir TIR geldi. Ankara'dan ne başka bir yardım ne de silah yardımı alabiliyoruz."
Türkmenlere insani yardım götürüyordu
25 Temmuz 2014-Dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan: "Bak bunlar Türkmenlere insani yardım götürüyordu. Önünü kesenler belli. Aynı şekilde Irak'taki Türkmen kardeşlerimiz... Devamlı desteklerini yapıyoruz. Bu konuda onlar bütün gerçekleri biliyor. Yapıyoruz ve bu yardımları yapmaya devam edeceğiz."
Özgür Suriye Ordusu'na gidiyordu
18 Mayıs 2015-AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay: "Özgür Suriye Ordusu'na gidiyordu. Özgür Suriye Ordusu'nun birinci düşmanı da IŞİD 'dir. İzlemiyor musunuz, takip etmiyor musunuz?"
Suriye'deki hiçbir gruba silah gönderilmedi
20 Mayıs 2015-Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın: "Türkiye, Suriye'deki hiçbir gruba silah göndermemiştir. Parti yetkilisi o açıklamayı neden ve hangi temelle yaptı, bunu bilemiyorum."
O yardımlar Türkmenlere gidiyordu
20 Mayıs 2015- Başbakan Ahmet Davutoğlu "Evet söylüyorum. Çekinmeden söylüyorum. O yardımlar Bayırbucak Türkmenlerine gidiyordu. Orada Türkmen kardeşlerimiz katledilecek, biz izleyeceğiz."
Vallahi o silahlar Türkmenlere gitmiyordu
3 Haziran 2015- Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş: "Burada bizi izleyenlerin huzurunda yemin ediyorum! Vallahi billahi o silahlar Türkmenlere git-mi-yor-du. Bilerek söylüyorum. Bizim Bayırbucak Türkmenleriyle irtibatımız var. Yurtdışında cerrah, Avrupa'da doktorluk yaparken, Türkmen olduğu için 'Benim bugün ülkeme sahip çıkmam lazım' deyip oraya dönüp, kendi köylüsünü toplayıp muharip bir grubun başkanı onunla görüştüm. Diyor ki Türkiye'den zaman zaman 10 mermi geliyor, 8'i bölgede satılıyor. Benim talebim; konuşun hükümetle... 10 mermi yerine 20 mermi göndersin, ben 4 mermi ile savaşayım, diyor adam."
***
"Türkmenlere gönderildi" diyen var, "Özgür Suriye Ordusu'na gönderildi " diyen var, "Suriye'de hiçbir gruba silah gönderilmemiştir" diyen var, "Yemin olsun Türkmenlere gitmiyordu" diyen var. Bunları diyenlerin hepsi de AKP'li…
Türkmenler feryat ederken "MİT tırları durduruldu, yoksa Türkmenlere gönderilecekti" diyen embesillerde bu günlerde ekran ekran, gazete gazete geziyor. Oysa o tırlar durduruldu, kayıtlara girdi ama yine gideceği yere gitti. Emin olun gittiği yer Türkmenler değildi. Ya "Kürdistan'ı kuracağız" diyen PYD, ya da "Beşar Esad'ı devireceğiz" diyen Özgür Suriye Ordusu'na gitmiştir. Zaten 2000 üzerinde tır gitmiş olsa Türkmenler şu an bu kadar feryat edermiydi?
AKP'nin hamasetlerine, yalanlarına aldırmadan sağduyulu düşünün, "Türk diye bir ırk yok" diyen AKP'nin Türkmenlerle ilgili bir hassasiyetinin olmadığını çok net anlayacaksınız.
Türkmen katili PKK'ya, Barzani'ye, Salim Müslüm'e bu kadar kıyak çeken AKP'nin Türkmenlere bir iyilik yaptığını gören oldu mu?