Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor! Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor!
Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Eğitim Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Yahya Özsoy adına Türkiye Topluma Hizmet Vakfı (TOVAK) tarafından 2008 yılından bugüne düzenlenen ve bu yıl AİBÜ Özel Eğitim Bölümü’nün ev sahipliğini yaptığı 'Yahya Özsoy’u anma ve 2012 Türkiye Topluma Hizmet Ödülleri Töreni' AİBÜ’de gerçekleştirildi.

Program Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Bahar’ın açılış konuşmasıyla başladı. Bahar, Yahya Özsoy ile genç bir araştırma görevlisi iken çalışma imkanı bulduğunu ifade ederek, "Özel eğitim alanında Türkiye’de öncü bir isim olan Yahya Özsoy 50 yılı aşkın meslek hayatında çok önemli işlere imza atmıştır. TOVAK’ın bu kapsamda anma programı ve özel eğitimin gençlere aktarılmasında, özendirilmesinde ve sosyal sorumluluk aşılanmasında yürüttüğü faaliyetleri çok önemli buluyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum." dedi.

Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölüm Başkanı, Yrd. Doç. Dr. Ahmet Yıkmış, Kendisini eğitime ve topluma faydalı çalışmalar yapmaya adayan Prof. Dr. Yahya Özsoy’un hayatından kısa bilgiler aktardı. Prof. Dr. Yahya Özsoy’la çalışma imkânı bulmuş olan meslektaşları Prof. Dr. Ayhan Hakan, Üniversitemiz Eski Rektörü Prof. Dr. Yaşar Akbıyık, Prof. Dr. Ali Güler, Prof. Dr. Süleyman Çelenk, Doç. Dr. Yusuf Cerit, Doç. Dr. Şenay Nartgün, Yrd. Doç. Dr. Kaya Yıldız, Yrd. Doç. Dr. İlknur Çiftçi Tekinarslan da programda anılarını paylaştı.

Programın sonunda 2012 TOVAK Ödül Törenine geçildi. Toplam 25 ekibin katıldığı yarışmanın birincisi, 'Güneşin Tuttuğu El' projeleriyle Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği öğrencileri oldu. Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği öğrencileri ikinci, 'El Ele Engelsiz Günlere' projeleriyle Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Zihin Engelliler Eğitimi bölümü öğrencileri üçüncü, "Eğitimden Yararlanamayan Özel Gereksinimli Bireyler İçin Sosyal Hizmet" projeleriyle AİBÜ Eğitim Fakültesi Özel Eğitim bölümü öğrencileri de dördüncü oldu.

Editör: TE Bilisim