Abdülhamit'in Serveti Abdülhamit'in Serveti
Eski Başbakanlardan Adnan Menderes ve iki bakanın idam edildiği 27 Mayıs darbesini gerçekleştirenler, Taksim Meydanı'nda törenle anıldı. Cumhuriyet anıtına çelenk koyan 68'liler Birliği Vakfı üyeleri, "Bugün biz 68’liler olarak, 56. yılında 27 Mayıs devrimini yaratanları saygı, sevgi ve şükranla anıyoruz." dedi.

68’liler Birliği Vakfı, 27 Mayıs darbesinin 56. yıl dönümünde Taksim Meydanı’ndaki Cumhuriyet Anıtı önünde toplandı. Vakıf üyeleri, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nı okudu.

Grup adına basın açıklamasını 68’liler Birliği Vakıf Başkanı Namık Kemal Boya yaptı. Boya, “Bugün 27 Mayıs Devrimi’nin 56. yıl dönümü 27 Mayıs Devrimini yaratan gençlik eylemleri ve halk direnişi, Türk Ulusunun özgürlük, bağımsızlık ve daha fazla demokrasi özlemleri üzerindeki işbirlikçi, gerici kilidi açan bir devrimdir.” dedi.

“1960’larda ‘bağımsızlık, demokrasi ve devrim’ bayrağını, onun açtığı özgürlük yolundan yürüyerek yükseklere kaldırmış olan 68’liler de, milletimizin ‘hürriyete, adalete ve fazilete âşık evlâtlarındandır” diyen Boya, “Bugün biz 68’liler olarak, 56. yılında 27 Mayıs Devrimi’ni yaratanları saygı, sevgi ve şükranla anıyoruz. 27 Mayıs devriminin Türk halkına en büyük armağanı, Türkiye tarihinin en özgürlükçü Anayasası olan 1961 Anayasası olmuştu. Bu anayasanın başlangıç bölümünde 27 Mayıs devrimi şöyle tanımlanmıştı: 'Anayasa ve hukuk dışı tutum ve davranışlarıyla meşruluğunu kaybetmiş bir iktidara karşı Türk milletinin direnme hakkını kullanması eylemi…”
Cihan

Editör: TE Bilisim