YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi
 Orman vasfını yitirmiş araziler ya da kamuoyunda bilinen ismiyle 2B’lerin satışı 2013’te başlıyor. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ‘2B’lerin satışı Ocak’ta başlayacak’ dedi.

TBMM’de 2013 yılı bütçe görüşmelerinin son haftasına girilirken Maliye Bakanı Mehmet Şimşek milletvekillerinin sorularını yanıtladı. 2B’lerin satışı konusundaki soruyu yanıtlayan Mehmet Şimşek, 2B’lerin satışının 2013’ün ilk ayında başlayacağını söyledi.

Mehmet Şimşek ‘2B’lerin satışı Ocak’ta başlayacak’ diyerek 2B’lerin satışını bekleyen vatandaşları sevindirdi. Mehmet Şimşek ayrıca, bakanlığın gelir vergisi, kurumlar vergisi ve KDV oranlarında 2013 yılı için bir artış öngörmediğini de açıkladı.

Mehmet Şimşek, Türkiye'de toplanan bütün vergilerin gayri safi milli hasılaya oranının yüzde 26, dolaylı vergilerin oranının ise yüzde 47, 7 olduğunu belirtti.

Geçtiğimiz aylarda Meclis’ten geçen 2B’lerin satışı ile ilgili kanun çerçevesinde orman vasfını yitirmiş arazileri almak için başvurular toplanmaya başlamıştı. Yaklaşık 6 ay süren 2B’lerin satışı için başvuru maratonu sona eriyor. 2B’lerin satışı Ocak’ta başlayacak.

Editör: TE Bilisim