İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor
Bursa Yenişehir ilçesi Halk Eğitim Merkezi'nde açılan; parça kumaşların bir araya getirilerek yatak örtüsü, masa örtüsü gibi ev ürünlerinin yapımıyla ilgili ‘40 pare’ kursuna katılan 65 yaşındaki Düriye Erüstün, öğrenmenin yaşının olmadığını bir kez daha gösterdi.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Bilici, öğrenen bireyden, öğrenen topluma geçilmesi için Halk Eğitim Merkezlerinin önemli bir sorumluluğu olduğunu belirtti. Yenişehir Halk Eğitim Merkezi'ni ziyaret eden Mustafa Bilici, kursiyerleri sınıflarında ziyaret etti. Ziyaret esnasında 65 yaşında ki kursiyer Düriye Erüstün ilgi odağı oldu. Bilici, parça kumaşların bir araya getirilerek yatak örtüsü, masa örtüsü gibi ev ürünlerinin yapımıyla ilgili ‘40 pare’ kursuna katılan Düriye Erüstün’ü öğrenme azminden dolayı tebrik etti.

ÖĞRENMENİN YAŞI YOK

Türkiye’de kişi başı ortalama eğitim yılının yaklaşık 6,5 yıl olduğunu vurgulayan Mustafa Bilici, “Ülke hedeflerinin yakalanması için kişi başı ortalama eğitim yılının artırılması çok önemli. Öğrenen bireyden öğrenen topluma doğru gidiyoruz. Artık halk eğitim modelinden hayat boyu öğrenme modeline geçildi. Burada da en önemli sorumluluk Halk Eğitim Merkezlerimize düşüyor. Öğrenmenin yaşı yok, beşikten mezara kadar öğrenmeye muhtacız” dedi. Tam gün, tam yıl öğretim yapan Halk Eğitim Merkezlerinin yılın 12 ayı ve haftanın 7 gününde hizmet verdiğini belirten Merkez Müdürü İsmail Güzel de, “Halk Eğitim Merkezleri tarafından açılan kurslar vatandaşların istek ve ihtiyaçlarına göre günlük, haftalık, aylık ve yıllık olarak düzenleniyor. Kurslarda hafta içi-hafta sonu, sabah-öğle-akşam grupları oluşturulabiliyor” dedi.

Editör: TE Bilisim