ABD birinci körfez savaşı sonrası Türkiye'ye önce "Çekiç Güç" yerleştirdi. Irak'ta Kürtlerin yaşadıkları daha doğrusu Barzani ve Talabani güçlerinin bulunduğu bölgeleri uçuşa yasak bölge ilan etti. Kürt bölgesinden binlerce kişiyi devlet ve bürokrasi konusunda yetiştirmek için ABD'ye insan taşıdı. İkinci körfez savaşı sonrasında da Irak'ın kuzeyinde Barzani yönetiminde özerk Kürdistan'ı kurdurdu.

                Rusya ise Suriye'de iç kargaşa çıkar çıkmaz Lazkiye'deki üssünü genişletti ve güçlendirdi. Gemi ve uçaklarını bölgeye yığdı. Türkiye ile yaşadığı gerilim sonrası da bölgeye uzun namlulu füzeler yerleştirdi.

                Rusya Türkiye'yi tahrik etmek için her şeyi yapıyor!

Suriye'deki rejime karşıtı olan muhalefeti ezmek için Rusya rejim güçleriyle birlikte fiilen savaşıyor. Son olarak da Türkiye sınırındaki Kamışlı'ya uzman Rus askerlerini yerleştirerek bölgedeki havaalanını genişletiyor. Böylece Rusya bir yandan Türkiye'yi caydıracak diğer yandan da PYD'ye güçlü askeri ve lojistik destek verecek kapasiteye ulaşmış olacaktır. Unutmamak gerekir ki ABD de Erbil'e İncirlikten daha büyük hava limanı yaptırmıştı. Rusya ABD'nin Irak'ta yaptıklarını birebir taklit ediyor.

Bölge küresel güçler tarafından dizayn edilirken Türkiye'nin hareketsiz kalmasını sağlamak hem ABD'nin hem de Rusya'nın olmazsa olmazıdır. Bu amaçla Rusya, Türkiye'yi sınırlarının içine hapsetmek amacıyla askeri kuşatmasını giderek artırıyor. Dahası Suriye'nin kuzeyinde ve Türkiye sınırına bitişik bölgesinde Rusya otonom Kürt bölgesi inşa ediyor.

                ABD'nin Irak'ın kuzeyinde yaptığını Rusya da Suriye'nin kuzeyinde gerçekleştirmeye çalışıyor. ABD Barzani'yi, Rusya ise PYD'yi bölgede hâkim kılma peşindedir. Özünde ABD'nin yaptığı ile Rusya'nın yaptığı arasında hiçbir fark yoktur. Her iki ülkede Suriye ve Irak'ın kuzeyinde bir Kürt kuşağı yaratmaya çalışıyor.

Rusya bunlara ilave olarak Türkiye'yi tahrik edecek ne varsa onu yapıyor. Türkiye'nin bölgedeki hareket alanını daraltıyor.  Başika'dan Türk askerinin çekilmesi için Irak hükümeti ve BM nezdinde girişimde bulunuyor, Türkmenleri bombalıyor, Azerbaycan'a karşı Ermenistan'ı silahlandırıyor.

ABD ile Rusya Türkiye'ye aynı gözle bakıyor!

Obama bir değil birkaç kez Türkiye'nin Başika'daki güçlerini geri çekmesi gerektiğini söyledi. Türkiye'ye sürekli olarak Suriye sınırlarını kapatması telkin ediliyor. ABD Genel Kurmay Başkanı da bu amaçla Türkiye'ye geldi ABD'nin başkan yardımcısı Joe Bıden de bu talebi bir kez daha dile getirmek üzere Ankara'dadır.

Rusya'nın PKK'yı Türkiye'ye karşı güçlü biçimde desteklediği son yaşanan terör direnişiyle ortaya çıkmış durumdadır. PKK kendisini ABD ve Rusya'ya karşı kanıtlamak için ölümüne bir direniş içine girmiştir. Sızdığı kent merkezlerinde imha edileceğini bile bile direnen PKK'lı militanlar kendilerine verilen güvenceye dayalı olarak caniliklerini sürdürüyorlar.

Türkiye'nin PKK'yla çatışmaların sona erdirilmesine yönelik adımların atılması için ABD sayısız çağrıda bulunmuştur. Benzer çağrıları Rusya da yapmıştır. Silopi'de teröristlerin kullandığı ABD yapımı insansız hava aracının ele geçirilmesi anlayanlar için çok önemli mesajlar içeriyor.

PYD'yi hem ABD hem de Rusya terör örgütü olarak görmüyor. Aksine PYD'yi ABD kara gücü, Rusya ise stratejik ortak olarak görüyor. PYD'nin kanton koridorlarıyla Türkiye'yi güneyden kuşatmasını her iki ülkede destekliyor. Böylece PYD eğitilip, silahlandırılıp Türkiye'ye sızdırılmasının yolu açılacaktır.

ABD ile Rusya hem Beşar Esat hem de Suriye konusunda anlaştığı açıktır. ABD'nin Suriye konusunda Türkiye'yle benzer görüşler paylaştığı tam bir aldatmacadır. Hem ABD hem de Rusya Türkiye'nin sınırlarının dışında nüfuz edinmesini ve etkin olmasını istememektedir.  Her iki ülke de Türkiye'ye karşı aynı stratejiyi izlemektedir.

Türkiye tarih boyunca müttefiklerinden gördüğü ihaneti terör örgütlerinden görmemiştir.