Lozan'ı çiğneyen bir “tarihi” tören Lozan'ı çiğneyen bir “tarihi” tören
 ‘Oğlumu çıkardım kızımı bulamadım’

Turizmci Sinan Reyhaniye’nin otomobili Antalya’da sele kapıldı. Azgın sulara dalıp eşi ve oğlunu kurtaran baba, 3.5 yaşındaki kızı Emine’ye ise ulaşamadı…

Antalya’da önceki gün başlayan ve akşam 4 saat boyunca şiddetini artıran yağmur, şehri sular altında bıraktı. Su baskınında evlerinde mahsur kalanlar zodyak botlarla kurtarılırken, otomobilleri sele kapılan 4 kişilik Reyhaniye ailesi ise facia yaşadı.

EVE AZ KALMIŞTI

Hatay’daki ailesinin yanına giden 24 yaşındaki eşi Filiz, küçük kızı Emine Irmak ve 2 yaşındaki oğlu Ali Atlas’ın 14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle erken dönmesi üzerine onları havalimanı yolundaki otobüs terminalinden çalıştığı turizm şirketine ait otomobille alan 34 yaşındaki Sinan Reyhaniye, evine yaklaştığı sırada sele kapıldı. Ailenin içinde bulunduğu otomobil, Liman Mahallesi’ndeki evlerine ulaşmaya kısa süre kala selle birlikte taşan Sarısu Deresi yatağına sürüklendi. Filiz ve Sinan Reyhaniye çifti ile oğulları Ali Atlas kurtuldu, Emine Irmak Reyhaniye ise sel sularında kayboldu.

300 METRE SÜRÜKLENDİLER

Otomobil 300 metre sürüklendiği derede bulundu, ama içinden Emine çıkmadı. Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), dalgıç polisler ve itfaiye ekiplerinin botlarla derede yaptığı arama çalışması gece geç saatlere kadar sürdü. Sabahın ilk ışıklarıyla yeniden başlatılan aramalarda küçük kıza maalesef ulaşılamadı.

Çok çırpındım ama…

Baba Sinan Reyhaniye, yaşadığı korku dolu anları gözyaşları içinde anlattı: “Nehir yatağına sürükleniyorduk. Kapıyı açmaya çalıştım açılmadı. Arka camı kırmak istedim, olmadı. Suya gömülünce arka kapı açıldı. Oradan çıktım yukarıya, hava alıp geri daldım. Oğlumu bulup çıkardım, kızıma ulaşamadım. Çok çırpındım olmadı.”

Anne-oğul hastanede

Selde sürüklenen otomobilden çıkan Filiz Reyhaniye ile 2 yaşındaki Ali Atlas, hastanede tedavi altına alındı. Küçük Ali Atlas pek bir şeyin farkında değildi, anne Filiz Reyhaniye ise hala şoktaydı…

‘Çığlıkları duyduk’

Mahalle sakinlerinden Şaduman Fidan, gece yaşanan olayı gördüklerini ancak müdahale edemediklerini söyledi: “Buralar hep su altındaydı. O araçtan o insanların çığlıklarını bizzat duyduk. Çocuğun birini çıkardılar. Annenin babanın feryadını duydum ben ama yapacak bir şey yoktu. Dışarı çıkılmıyordu, her taraf suydu.”

Editör: TE Bilisim