Trafik kanununda yeni dönem! Cezalar peş peşe gelecek Trafik kanununda yeni dönem! Cezalar peş peşe gelecek
Afyonkarahisar, 536 bin hektarlık tarım, 850 bin koyun, 337 bin sığır, 13 milyon kanatlı hayvan varlığıyla hem tarım hem de hayvancılığın en iyi şekilde yapıldığı iller arasında gösteriliyor.

Afyonkarahisar Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Arap, bazı illerde hayvancılığın bazı illerde ise tarımın ön planda olduğunu, Afyonkarahisar’ın ise her iki iştigal alanının genişliği noktasında farklı bir noktada durduğunu dile getirdi. Arap, "Afyonkarahisar 536 bin hektarlık tarım varlığıyla, yaklaşık 850 bin koyun, 337 bin sığır, 13 milyon kanatlı hayvan varlığıyla hem tarım hem de hayvancılığın en iyi şekilde yapıldığı illerden biridir." dedi.

Afyonkarahisar’ın yüzölçümü bakımından Türkiye’de 6. sırada geldiğini kaydeden Arap, et ve et ürünleri işletme sayısında da kentin Türkiye’de önemli bir noktada yer aldığını kaydetti. Arap, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın bütün faaliyet konularının bir arada yürütüldüğü yegane ilin Afyonkarahisar olduğuna dikkat çekti. Bu noktada müdürlüğünün Türkiye’ye örnek olan bazı projeleri yürüttüğünü ifade eden Arap, göreve geldiklerinde 6 ay boyunca sahadan başlamak kaydıyla bir stratejik plan oluşturduklarını, bu plan çerçevesinde 5 yıllık 83 hedef belirlediklerini anlattı.

PROJELER KENTİN MARKA DEĞERİNİ ARTIRIYOR

Afyonkarahisar'da sütle ilgili Türkiye’de örnek bir çalışma gerçekleştirildi. Soğuk zincir oluşturularak tüm üretim paydaşları standartlara bağlandı. 500 bin ton sütün üretildiği kentte 50 kuruş olan kilogram fiyatı 1 lira 20 kuruşlara kadar çıktıktı.

Öte yandan Afyonkarahisar’ın tarımsal ihracat rakamları her geçen yıl artıyor. 2011 yılında 118 milyon dolar olan tarımsal ihracatı şu an 156 milyon dolara ulaştı. Afyonkarahisar’ın tarımsal üretimde ülke ekonomisine olan katkısı 2012 yılında 3.2 milyar lirayken, şimdilerde bu rakam 3.7 milyar liraya çıktı. Et ve et ürünleri sektöründe işletmelerin yüzde 60’ının modernizasyonu gerçekleştirildi, işletmelere kamera sistemi takıldı.

Editör: TE Bilisim