ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR! ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR!
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, çeşitli sebeplerle Türkiye ve Afyonkarahisar’a farklı ülkelerden gelen misafirlerin berekete neden olduklarını, varlıkları, duaları sayesinde kaza ve belanın bertaraf olduğunu söyledi. Çoban, misafirlerin muhacir, Afyonkarahisar ve Türk halkının Ensar pozisyonunda olduğunu vurguladı.

Afyonkarahisar Belediyesi ve Mecidiye Mahallesi Muhtarlığı işbirliği ile Kasımpaşa İlkokulu bahçesinde iftar yemeği verildi. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, eşi Emine Çoban, kızı Sümeyye Çoban’la birlikte Suriye, Irak, İran ve Afganistan'dan gelen mültecilerle birlikte iftar yaptı.

"SEVGİ TOPLUMUNU İNŞA ETMELİYİZ2

İftarın ardından yapılan yapılan konuşmalarda söz alan Muhtar Deniz Özcan, mahallesinde ikamet eden mültecilerle güzel ilişkiler içerisinde olduklarını söyledi. Özcan, "Bizler farklılıklarımızı bir kenara bırakarak sevgi toplumunu inşa ederek Ramazan ruhunu gelecek nesillere taşımaya niyetliyiz. İftar programının hazırlanmasında emek ve gayretlerini esirgemeyen Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a teşekkür ediyorum. Tüm katılımcılarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.

"ANLAYIŞ ENSAR’IN ANLAYIŞI"

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise Ramazan sofrasını varlıkları ile şereflendiren tüm katılımcılarla bir arada olmaktan son derece mutlu olduğunu dile getirdi. Çoban, "Afganistan, İran, Irak, Suriye gibi farklı 4 farklı ülkeden gelen misafirlerimizle bir araya geldik. Nasıl Allah Resulü’nün (sav) sahabeleri Mekke’de müşriklerin zulmü altında inim inim inlerken, onlar Habeşistan’a göçmek zorunda kaldıklarında, daha sonra Allah Resulü (sav) ve onun güzin ashabı peyderpey Mekke’den göçtüklerinde muhacir Medine halkı da Ensar olmuşsa, bizler de tüm Müslüman Türk milleti olarak, Afyon’da yaşayan insanlar olarak zulümden, savaştan, baskıdan velhasıl her türlü insan hak ve hürriyetlerinden yoksun kalmaları ile ülkelerini terk etmek zorunda olan değerli misafirlerimize aynı anlayışla burada misafir etmek istiyoruz" diye konuştu.

MİSAFİRLER YÜK DEĞİL BEREKET

Mültecilerin varlığının yük oluşturmadığını söyleyen Çoban, "Belki bu ülke bereketleniyorsa, belki bu ülke bir takım musibetlerden, bir takım belalardan korunuyorsa değerli misafirlerimizin bulunmasından, belki güzel dualarından dolayıdır. Çocukların cıvıltıları, babaannelerin, ananelerin ellerindeki tesbihlerle duaları, diğerlerinin koşuşturmacaları, bu ülke insanlarına, bu ülkeyi idare eden insanlara en güzel hediyedir.İyi ki onlar Türkiye’ye, Afyon’a geldiler. Müslüman kardeş olma anlayışı; aç ve açık varsa, zulme maruz kalan varsa onları koruyup kollamak, gözetmek, elimizden geldiğince onlara yardımcı olmak bizim görevimizdir. Çünkü bizler dünya da Allah’ın halifeleriyiz. Cenab-ı Hakk’a borcumuz var. Bu borcu sizlere iyilikler yapmakla ödeyeceğiz. Bizler farklılıklarımızı koruyarak bir arada yaşamayı öğrenmeliyiz. Afyon da bunu en güzel şekilde yapıyor." ifadelerini kullandı.Cihan

Editör: TE Bilisim