Üç Tarz-I Siyaset... Üç Tarz-I Siyaset...
Adıyaman Faal Gazetecileri Cemiyeti (AGAD) Başkanı İbrahim Aslan, Zaman gazetesi ve Samanyolu televizyonuna gerçekleştirilen operasyona tepki gösterdi.

    Bir gazetecinin görevini en güzel bir şekilde yapabilmesi için öncelikle özgür olması hiçbir baskı altında kalmaması gerektiğini belirten Aslan, Türkiye’nin basın özgürlüğü noktasında her geçen yıl geriye gittiğini ifade etti.

    İbrahim Aslan, "Burada önemli olan isim değildir. Buradaki sorun bir basın kuruluşuna her ne sebepten olursa olsun, hangi düşüncede ve anlayışta yayın yapılırsa yapılsın, sırf o kişi ve kuruluşların yayın politikaları hoşlarına gidilmiyor diye operasyon düzenlenmesidir. Biz gazeteciler bunu normal karşılayamayız. Her gün yükselen demokrasiden bahsediyoruz, farklılığın zenginlik olduğundan bahsediyoruz icraata gelince faaliyete geçiremiyoruz. Gazetecileri, televizyoncular demokrasini gereği farklı ses çıkaracaklardır elbet. Ülkeyi yönetenlerin hoşlandığı şekilde yazmak gazetecilik değildir. Bu anlamda dün sabah operasyonu ile gözaltına alınan aralarında Zaman
Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ve Samanyolu Televizyonu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’nın da bulunduğu 31 kişinin alınma şekillerinin yanlış olduğunu, gazetecilik mesleğini yapan meslektaşlarımızın baskı altına alınıp gözaltı edilmelerinin doğru olmadığını belirtmek istiyoruz." şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim