Tefeciler Varlık Fonu'nun vereceği fahiş faizi duyunca birbirini ezdi. Somali bile böyle borçlanmıyor. Tefeciler Varlık Fonu'nun vereceği fahiş faizi duyunca birbirini ezdi. Somali bile böyle borçlanmıyor.
Ağrı Genç İşadamları Derneği (AGİAD) Başkanı Mevlüt Bayındır, 31 Aralık itibari ile bitecek olan Teşvik Yasası’nın devam etmesi gerektiğini belirtti.

        AGİAD Başkanı Bayındır, 3 sac ayağı olarak nitelendirdiği enerji teşviki, vergi indirimi ve SSK prim desteği ile başlayan sürecin, daha sonra enerji desteği ve vergi desteği kapsamdan çıkarılarak, istihdam teşviki ile devam ettiğini hatırlattı. 31 Aralık 2012'de sona erecek istihdam teşvikinin süresinin en az 3 yıl daha uzatılması gerektiğini dile getiren Bayındır, Ağrı'da yaklaşık 5 bin sigortalının bu kapsamda faydalandığını hatırlattı.

        AGİAD Başkanı Bayındır, şunları söyledi: “Teşvikin bitmesi ile özellikle Doğu ve Güneydoğu'da büyük bir sorun olan kayıt dışı istihdam sayısının artacağını ve bu teşvikten faydalanabilmek için istihdam kapasitesini artıran firmaların personel azaltmaya gidecek, buna bağlı olarak işsizlik artış gösterecektir. Yeni teşvik paketinin de avantajlar getirdiğini, özellikle 6. bölgede bulunan Ağrı için büyük fırsatlar getirebileceğini, ancak hali hazırda faaliyet gösteren firmaları kapsama almadığı için daha önceden devam eden teşviklerin süresinin uzatılması gerekmektedir.”

        Teşvik yasalarında esas uzun ve süreklilik olduğunu kaydeden Bayındır, bölgenin kalkınmasında etkili olan bu yasaların pozitif ayrımcılık özelliğini de katarak devam ettirilmesini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim