Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi
Suriye'de bombardımanda ailesinin tamamını kaybeden ve tedavi altına alındığı hastanede gözlerini açan küçük İbrahim'in görüntüleri, milyonları gözyaşlarına boğdu. Nerede olduğunu bilmediği için çevresindekilerin Müslüman olduğundan emin olmak isteyen küçük İbrahim'in "Müslüman mısınız? Müslümansanız Lâ ilâhe illallah." deyin haykırışları hastaneyi inletti.

Suriye'de beş yıldan fazla süredir devam eden iç savaş ve çatışmalar geride tamiri imkansız dramlar bıraktı. Esed yönetimi ve Rusya'ya ait savaş uçaklarının bombardımanı yüzlerce ev yerle bir oldu. Bombardımanlarda kadın ve çocuk yüzlerce masum yaşamını yitirirken geride ailesini kaybetmiş onlarca çocuk kaldı.

Bombardıman sonucu annesi ve babası dahil ailesinin tamamını kaybeden İbrahim'in görüntüleri yürek burkuyor. İbrahim, bombardıman sonrası ailenin kurtulan tek ferdi. Yaralı olarak kaldırıldığı hastanede ameliyatı yapıldıktan sonra narkozun etkisinden kurtulan İbrahim, gözlerini açar açmaz karşısında yabancı insanları görünce yaşadığı korku adeta gözlerinden okundu. Nerede olduğundan habersiz İbrahim'in çevresindekilere ilk sorusu,"Müslüman mısınız?" oldu. Çevredekilerin "Evet Müslümanız" demelerine karşılık, küçük İbrahim "O halde Lâ ilâhe illallah deyin" şeklinde istekte bulundu. Çevredekilerin şehadet getirmeleri üzerine biraz olsun sakinleşen İbrahim, "Babamı bana getirdiniz mi? Annem, babam neredeler?" diye konuştu. Adeta kelimelerin boğazlarında düğümlendiği hastane çalışanları ise İbrahim'e anne ve babasının kısa süre sonra geleceğini söyleyerek teselli etmeye çalıştı.

Görüntülerde İbrahim başını ve yüzünü okşayan şahsa, "Lâ ilâhe illallah de. Sesini yükselt. Sesini yükselt. Allah de. Sen Müslüman mısın?" diye soruyor. Şahıs İbrahim'in yüzünü ve saçını okşamaya devam ederek, "Evet Müslüman'ım" yanıtını veriyor. Küçük İbrahim, " O zaman Allah de ve sesini yükselt. Lâ ilâhe illallah, Muhammeden resulullah de ve sesini yükselt." diyerek haykırıyor. Küçük İbrahim başka bir şahsa da dönerek, "Sen de Lailahe illallah de. Sana vurmamam için sen de Lailahe illallah de." diye sesleniyor.

Küçük İbrahim gözyaşları içinde yanındakine, "Amca sen bana yardım edersen Allah da sana yardım eder. Tamamı. Lâ ilâhe illallah demeye de devam et." isteğinde bulunuyor.

Çevredekiler küçük İbrahim'in Müslümanların elinde olduğundan emin olması için defalarca tevhid ve şehadet kelimelerini İbrahim'le birlikte tekrarlamaya devam ediyor. Ancak küçük İbrahim'e anne, baba ve tüm ailesinin öldüğü bir türlü söylenemiyor.Cihan

Editör: TE Bilisim