Demokrat Parti Yomra belediye seçimlerinde iddialı Demokrat Parti Yomra belediye seçimlerinde iddialı
AK Parti Kayseri Milletvekili ve Darbeleri Araştırma Alt Komisyon Başkanı Yaşar Karayel, 28 Şubat ve 27 Nisan dönemlerini araştırdıklarını ifade ederek, “Sürekli bu memleketin insan varlığını ve maddi varlığını perişan eden bir idari zihniyet var. Bu vesayet sisteminden Türkiye şok şükür kurtuluyor.” dedi.

    AK Parti Kayseri İl Teşkilatı ocak ayı Talas İlçe Danışma Toplantısı yapıldı. Toplantıya, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Sadık Yakut, AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, Ahmet Öksüzkaya, İl Başkanı Ömer Dengiz, İl Genel Meclis Başkanı Saadettin Aydın, Talas İlçe Başkanı Faruk Karakaya, Talas Belediye Başkanı Rıfat Yıldırım, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri ile teşkilat mensupları katıldı.

    Toplantıda konuşan Yaşar Karayel, komisyon olarak yaptıkları incelemeleri dile getirerek, “Bu komisyonda gördük ki, idarecilerimiz ve yöneticilerimiz iyi olursa, ülkemizde iyi oluyor. 1960 darbesinden itibaren, 1971 muhtırası, 1980, 28 Şubat darbesi ve 27 Nisan e- bildirisi de dahil olmak üzere, sürekli ensemizde boza pişiren birileri olmuş. Sürekli bu memleketin insan varlığını ve maddi varlığını perişan eden bir idari zihniyet var. Bu vesayet sisteminden Türkiye şok şükür kurtuluyor. Bu vesayet sisteminden kurtulduğu zaman da ülkeyi kimse tutamaz.” diye konuştu.

    AK Parti'nin gayreti ve 2023 vizyonu bunun için olduğunu belirten Karayel, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ülkeyi, bu vizyona götürebilecek, AK Parti'den başka bir siyasi partide yok. Bir ülke düşünün, ordusuna Peygamber ocağı der. Çocuklarını askere gönderirken, elline kına yakar, arkasından su dökerek askere gönderir. Hepimiz bu manevi duygularla askere gittik. Ama şunu unutmayın her yerde iyi olduğu kadar, iyi olmayan idarecilerde vardır. Türkiye de 1960 darbesini yapanlar, bu ülkenin hem ekonomik kaynaklarını, hem de, insan kaynaklarını o dönemde harcamışlar.”

    1980 darbesinde 2 milyon insanın üzerinden silindir gibi geçildiğini belirten Karayel, “Bunların hepsini bizlere sivil iktidarlar yaşatmadı. Bunların hepsinin yaşatanlar maalesef, cunta zihniyetlere sahip olanlardır. Hak ve özgürlüklerden yana olmayanlardır. Sivil siyasetten yana olmayanlardır. Demokrasiden yana olmayanlardır. Bunların hepsi yüz kızartıcı işlerdir." diye konuştu.

    AK Parti Kayseri İl Başkanı Ömer Dengiz’in yanı sıra Milletvekili Ahmet Öksüzkaya konuşma yaptı.

Editör: TE Bilisim