Partilerinden istifa eden milletvekili ve belediye başkanları için alkışlanacak öneri! Partilerinden istifa eden milletvekili ve belediye başkanları için alkışlanacak öneri!
MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, 23 Nisan’ın Türk milletinin etnik kökeni, dil, din, mezhep, yöre ayrımı yapmaksızın tam bağımsızlık, milli devlet ülküsünde birleştiği gün olduğunu söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Manisa milletvekili Erkan Akçay, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 96’ncı yıldönümünü büyük bir coşku ve gururla kutlandığını belirten Akçay, “23 Nisan 1920 tarihi, Türk milletinin var oluş mücadelesini kazanmasının ifadesi olarak tarihimizin en önemli dönüm noktalarından birisi.” dedi.

23 Nisan’ın milli onurun dirilişi, teslimiyetçi yönetimlere karşı milli bir duruşun simgesi olduğunu kaydeden Akçay, “23 Nisan, büyük Türk milletinin dağılma yerine kucaklaşmayı, farklılaşma yerine bütünleşmeyi, ayrılma yerine bütünleşmeyi tercih ettiği gündür. 23 Nisan, büyük Türk milletinin etnik kökeni, dil, din, mezhep, yöre ayrımı yapmaksızın tam bağımsızlık, milli devlet ülküsünde birleştiği gündür. 23 Nisan, Türk milletinin bağımsız, medeni ve bir ve bütün olarak yaşama iradesidir. 23 Nisan 1920 günü Büyük Millet Meclisinde tecelli eden milli irade Kurtuluş Savaşını yürütmüştür. Bu sebepledir ki TBMM Gazi Meclis olarak anılmaktadır.” diye konuştu.

Bugün meclisin Gazi unvanını almasına vesile olan şartların yeniden yaşandığına dikkat çeken Akçay açıklamasına şöyle devam etti: “Bölücü terör, suni kimlik tartışmaları, toplumsal kutuplaşma, kültürel yabancılaşma, ekonomik bağımlılık, yoksulluk, milli kimlikten uzak ve teslimiyetçi dış politika 96 yıl önceki milli mücadele şartlarını andırmaktadır. Tarihimiz, bayrağımız, vatanımız, milletimiz, devletimiz bölücü terörle işbirliği halindeki siyasi iktidarın da dahil olduğu unsurların tehdidi altındadır. Yeniden milli mücadelenin arifesinde Türk milletinin egemenliği tehdit altındadır. Rejim ve sistem değişikliği adı altında gündeme getirilen Anayasal değişiklikler 96 yıl önce tarihe damga vuran bir mücadeleyle kazanılan Türk milletinin egemenlik hakkını hedef alan girişimlerdir. Bütün bu tehditler karşısında Türk milleti ezeli ve ebedi hakkına sahip çıkacaktır. Bu düşüncelerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor; vatanımızın birliği, dirliği ve esenliği için mücadele eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm milli mücadele kahramanlarını, şehitlerimizi gazi meclisin milletvekillerini rahmet ve minnetle anıyorum.”Cihan

Editör: TE Bilisim