MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış! MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış!
Orman ve Su İşleri Denizli Şube Müdürü Hamdi Akan, Meteoroloji tarafından çetin geçeceği açıklanan kış için hazırlık yapmaya başladıklarını, doğal hayattaki canlılar için ekiplerin yem koymaya başladığını söyledi. Akan, Çivril ilçesi sınırları içinde yer alan koruma altındaki Akdağ’da yaşayan kızıl geyikler için 235 kg. yonca samanı ve 150 kg. besi yemi atıldığını ifade etti.

Geçen kış dağdaki hayvanlar için 1,5 ton yonca samanı ve 3 ton besi yeminin, hayvanların yoğun geçtiği bölgelere bırakıldığını hatırlatan Şube Müdürü Akan, “Geçen yıl kış çok ağır geçti. Özellikle koruma altındaki bölgelere yoğun olarak yem bıraktık. Afyonkarahisar ve Adana gibi illerde ise bu işlem, olumsuz hava koşullarında helikopterle yapıldı. Bu yıl bakanlığımızın talimatıyla doğaya yem bırakmaya başladık. Ekiplerimiz, yemleri ağaç altlarına, aşırı kar yağsa da üzerleri kapanmayacak şekilde koyuyor. Kış boyunca bu uygulamaya devam edeceğiz.” dedi.

KUŞLAR İÇİN DE YEM KOYULACAK

Yoğun kar yağışlı günlerde kuşlar için de yol kenarlarına buğday ve arpa koyacaklarını belirten Hamdi Akan, “Çivril Akdağ ile birlikte 20’den fazla geyiğin yaşadığı Karcı Dağı ve milli parkımız Honaz Dağı’nda da ekiplerimiz bu yıl yemleme yapacak. Kış şartları ne kadar ağır geçerse geçsin, doğadaki canlılarımızı aç bırakmayacağız. Yemleme çalışmamızla ilgili hiçbir ödenek sıkıntımız da yok. Doğal hayatın korunması ve geliştirilmesi için bu tür çalışmaların da yapılması gerekiyor. Doğadaki canlılarımızı bir taraftan kaçak avcılardan korurken diğer taraftan da aç kalmalarına engel olacağız. Şehir merkezinde biz henüz soğuk günler yaşamadık ama çevre bölgelerde ve özellikle yüksek kesimlerde ağır kış şartları kendini yavaş yavaş göstermeye başladı.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim