Anadolu Rapsodisi büyüledi Anadolu Rapsodisi büyüledi
Mersin merkez Akdeniz Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri Barış Mahallesinde görüntü kirliliği ve tehlike oluşturan 2 metruk binanın yıkımını gerçekleştirdi.

Barış Mahallesi 4504 Sokakta bulunan ve sahipleri tarafından kullanılmayan 2 adet metruk binaya belediye ekipleri tarafından kontrollü bir şekilde yıkıldı. Mahalle sakinlerinden gelen şikâyetler ve bina sahiplerinin muvafakati sonrasında Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı yıkım ekipleri mahalleye sevk edildi. Ekipler, gerekli güvenlik tedbirlerini alarak evin bulunduğu sokağı geçici süreyle araç trafiğine kapattı. Yaklaşık 2,5 saatlik bir çalışmayla binanın yıkım işlemini kontrollü bir şekilde tamamlandı.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Akdeniz Belediye Başkanı M. Fazıl Türk, görüntü ve çevre kirliliği oluşturan, kentin siluetini bozan bu tür yapıların aynı zamanda sosyal yönden de büyük risk barındırdığını vurguladı. Türk, “Bu tür metruk binalar, her açıdan büyük risk taşıyor. Suç işleme potansiyeli bulunanlar, madde bağımlıları buraları mesken tutuyor. Bu yapıların bulunduğu mahallelerde ikamet edenler de büyük rahatsızlık yaşıyor. Yasaların bizlere verdiği yetki ve sorumluluk çerçevesinde bu tehlike odaklarını bertaraf ediyoruz.” şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilisim