Şenol Güneş'in suçu ne? Trabzonlu olması mı? Şenol Güneş'in suçu ne? Trabzonlu olması mı?
Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 20–30 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek 17. Akdeniz Oyunları'na 6 bin 500 sporcunun katılacağını belirtti. Güzeloğlu, bu rakamın Akdeniz Oyunları tarihinde rekor olduğuna dikkat çekti.

Mersin Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (MESOB) Başkanlar Kurulu toplantısında konuşan Vali Güzeloğlu, oyunlara rekor düzeydeki katılıman ülkenin çekim gücünü gösterdiğini kaydetti.

Akdeniz Oyunları nedeniyle 10 bine yakın sporcu ve yöneticinin Mersin'de konaklayacağını anlatan Güzeloğlu, "İlimizde konaklayan sporcu ve yöneticiler yarışmalara katılmadıkları sürelerde yemek, alışveriş ve gezmek amacıyla kentimiz ve çevresinde çeşitli aktivitelerde bulunacaklardır. Eminim ki Mersin’in esnafı bizi en güzel şekilde temsil edecek ve konuklarımızın çok iyi ağırlanmasına katkı sağlayacaktır.” diye konuştu.

Akdeniz Oyunları’nın bitiminden sonra spor tesisleri nedeniyle Mersin’in birçok organizasyonlarda ilk tercih edilen yer olacağını ifade eden Güzeloğlu, şöyle devam etti:
"600 milyon TL’ye yakın bir yatırım değeri olan spor altyapısına sahip olan Mersin tüm sportif branşlarda olimpiyatlara sporcu hazırlama konusunda Türkiye’nin 6 kentinden biri. Milli Takımların olimpiyatlara sporcu hazırlama sürecinde en yeni ve gelişmiş spor tesislerimizden dolayı kentimizi daha çok tercih edecekler. Burada kamp kuracaklar dolayısıyla kentimizdeki etkinlikler hiç bitmeyecek."

Mersin'in Türkiye’nin yer aldığı uluslararası tüm yarışmalar için de ilk akla gelecek kentlerden biri konumuna geldiğini vurgulayan Güzeloğlu, şunları kaydetti: "Akdeniz Oyunları için yapılmış büyük ölçekte bir spor salonuna sahip bulunan Mersin, Avrupa ve Dünya Basketbol Şampiyonası'na çok rahatlıkla ev sahipliği yapacak konuma gelmiş demektir. Bunların yanı sıra iklim erişim ve ulaşım altyapımız da en büyük avantajlarımızıdır. Bu nedenle sıklıkla yerli ve yabancı sporcularımızı Mersin’de ağırlayacağız. Yakında yapımı başlayacak olan Çukurova Bölgesel Havaalanı da bizim için çok büyük avantaj olacaktır.”

Editör: TE Bilisim