Ümitsiz Olma Türkiye! Ümitsiz Olma Türkiye!
 CHP Ya­lo­va Mil­let­ve­ki­li Mu­har­rem İn­ce, Mec­li­s’­te yi­ne çok dik­kat çe­ken bir ko­nuş­ma­ya im­za at­tı. İn­ce, Baş­ba­kan Er­do­ğan ve AK­P’­nin İs­ra­il’­le il­gi­li söz­le­ri ve uy­gu­la­ma­la­rın­da­ki çe­liş­ki­le­re dik­kat çek­ti.
AK­P’­li ve­kil­le­re 14 so­ru yö­nel­ten CHP’­li İn­ce “Siz de Sa­yın Da­vu­toğ­lu­’na gi­din, so­ru­n” de­di.


İş­te o so­ru­lar;

1) İs­ra­il’­in NA­TO tat­bi­kat­la­rı­na ve­to­su­nu han­gi Hü­kü­met kal­dır­dı?

İs­ter­se­niz se­çe­nek ko­ya­yım: A) CHP Hü­kü­me­ti. B) AKP Hü­kü­me­ti.

2) İsrail'İn OECD üye­li­ği­ne ve­to­yu kim kal­dır­dı, han­gi hü­kü­met kal­dır­dı?

3) “Tep­kim İs­ra­il Dev­let Baş­ka­nı­na de­ğil, mo­de­ra­tö­re­di­r” kim de­di?

4) Da­ni­mar­ka­’da uçak­tan in­di­ğin­de, İs­ra­il da­ha özür di­le­me­den “Si­yo­nizm ko­nu­sun­da yan­lış an­la­şıl­dı­m” kim de­di?

5) Ma­vi Mar­ma­ra bas­kı­nın­da yurt­taş­la­rı­mız ölürken, üç şar­tı­mız var­dı; özür di­le­ne­cek, taz­mi­nat öde­ne­cek ve Gaz­ze­’ye ab­lu­ka kal­ka­cak­tı. Taz­mi­na­tı, ai­le­ler ka­bul et­me­di. Pe­ki, bu özür na­sıl di­len­di?

Oba­ma­’nın ya­nın­dan te­le­fon­la ara­nı­yor, özür di­le­ni­yor. Bu ses kay­dı­nı du­yan var mı? Bu na­sıl bir özür­dür? Dün­ya ta­ri­hin­de böy­le bir özür var mı? ‘O yıldızı alan kim?’

6) “İs­ra­il’­de nük­le­er si­lah var mı?” di­ye ya­pı­lan oy­la­ma­da çe­kim­ser han­gi ül­ke kal­dı? Çe­kim­ser ka­lan ül­ke­nin Baş­ba­ka­nı kim­di?

7) AB­D’­de Ya­hu­di lo­bi­le­rin­den dün­ya­da­ki tek Müs­lü­man, Da­vut Yıl­dı­zı­’nı alan kim? Bunu alan dün­ya­da­ki tek Müs­lü­man kim?

8) 13 Şu­bat 2009’da Ge­nel Baş­kan Yar­dım­cı­nız Hü­se­yin Çe­lik im­za­sıy­la bü­tün okul­la­ra gön­de­ri­len ge­nel­ge­de “İs­ra­il mal­la­rı­nı boy­kot et­me­yi­n” den­ildi mi?

9) Su­ri­ye sı­nı­rın­da­ki o ma­yın­lı ara­zi­le­ri İs­ra­il­li fir­ma­la­ra ve­re­cek­si­niz de­di­ği­miz­de, bu kür­sü­ye ge­lip: “Si­zi gi­di Ya­hu­di düş­man­la­rı­” di­ye bi­ze par­mak sal­la­yan ve­kil­ler kim­ler­di?

10) Kü­re­cik ki­mi ko­ru­yor? Kü­re­cik, İs­ra­il’­e hiz­met edi­yor mu?

11) İs­ra­il, Su­ri­ye uçak­la­rı­nı vur­mak için Tür­ki­ye ha­va sa­ha­sı­nı kul­lan­dı mı?

12) Tür­ki­ye, İs­ra­il uçak­la­rı­na ya­kıt sağ­la­yan ül­ke mi?

13) Fi­lis­ti­n’­i des­tek­le­yen bir Su­ri­ye var­dı. Or­ta Do­ğu­’da den­ge­ler böy­le ku­ru­lu­yor­du. Ken­di der­di­ne düş­müş bir Su­ri­ye­’yi siz oluş­tur­madınız mı?

14) Tür­ki­ye Cum­hu­ri­ye­ti­’nin onu­ru kı­rıl­dı. İs­ra­il’­de bü­yü­kel­çi otur­ma dü­ze­nin­de aşa­ğı­la­na­rak, kol­tu­ğu da­ha dü­şük ya­pı­la­rak, bir baş­ka dip­lo­ma­tik böy­le bir olay ha­tır­lı­yor mu­su­nuz?

Sözcü

Editör: TE Bilisim