Cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan aday olacaktır, boşalan Başbakanlık koltuğuna ise Abdullah Gül oturacak. Bilindik senaryo hazır. Peki nedir bu senaryo?

R.T. Erdoğan 12 Aralık 1997 tarihinde Siirt'te okuduğu bir şiir nedeniyle yargılandı ve dört ay hapis cezasına çaptırıldı. Daha sonra bazı nedenlerden dolayı Anayasa Mahkemesi Fazilet Partisini kapatır.


Recai Kutan 20 Temmiz 2001 tarihinde yeni kurduğu Saadet Partisi'ne Genel Başkan seçilirken, R.T. Erdoğan ve ''yenilikçi'' ekibi Saadet Partisi'ne katılmayarak, 14 Ağustos 2001 tarihinde AKP'yi kurarak Genel Başkanlığa R.T. Erdoğan getirilir. 3 Kasım 2002 seçimlerine giren AKP, 363 Milletvekili çoğunluğu ile TBMM'ye girer ve tek başına iktidar olur.


Siyasi yasağı nedeniyle Meclis'e giremeyen R.T. Erdoğan'ın yerine Abdullah Gül bir süreliğine Başbakanlığı yürütür.


YSK, Siirt'in Pervari ilçesindeki Doğanköyü'nde 17 18 ve 19 numaralı sandıklarda usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle, Siirt'te Milletvekili Genel Seçimi'nin yenilenmesi yönünde karar verdi.


CHP Milletvekili Ekrem Bilek, AKP Milletvekili Mervan Gül ve Bağımsız Milletvekili Fadıl Akgündüz'ün Milletvekillikleride iptal edilerek, ''3 Kasım'da Milletvekili çıkaran partiler ancak tekrar Milletvekili çıkarabilir'' kararı alan YSK, Siirt'ten en çok oyu alan DEHAP dahil olmak üzere diğer partilerde seçime katılmamıştır.


Bunun üzerine Fadıl Akgündüz'ün yanı sıra CHP'de Milletvekilliğini kayıp etmiş ve AKP 9 Mart 2003 tarihindeki seçimde oyların %85'ini alarak Siirt'te 3 Milletvekilliğini'de kazanmış oldu.

Recep Tayyip Erdoğan, Öner Gülyeşil ve Öner Ergenç Siirt'ten AKP Milletvekili seçilmiş oldular.

Bir de şu gerçek var ki, Siirt Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın memleketidir!


Abdullah Gül'ün Başbakanlığındaki 58. hükümet istifa eder ve Recep Tayyip Erdoğan 59. hükümeti kurarak Başbakan olur. Şer odaklarıyla ve bazı partilerle gizliden anlaşan Erdoğan, yasal engelleri düzmece oyunlarla aşarak Başbakan olmuştur.


Siirt'ten istifa eden Mervan Gül'ünde kıyağını unutmayan Erdoğan, ilk yerel seçimlerde Siirt Belediye Başkanı olmasını sağlamıştır.


Şimdi neden bunu yazdığımı düşünüyorsunuz biliyorum ama size geçmişte gerçekleşmiş bir önerkle gelecekti bir olayın nasıl gerçekleşeceğini göstermek istiyorum.


Hepinizin mağlumu olduğu gibi Ağustos 2014'de Cumhurbaşkanlığı seçimi var.


Siyasi iktidar AKP ise yeni senaryoların peşinde ve ne Başbakanlığı nede Cumhurbaşkanlığı kaptırmak istemiyor.


Muhtemelen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olacak olan R.T. Erdoğan, Başbakanlığıda yol arkadaşı Abdullah Gül'e emanet etmek istemektedir. Deminde anlattığım formulün aynısı olacak ama bu sefer Siirt değil BAYBURT devreye sokulacaktır.


Şayet R.T. Erdoğan Cumhurbaşkanı seçilir ise, AKP Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek Milletvekilliğinden istifa ettirilecek ve Bayburt'ta aynı düzmeceyle yeniden seçim yapılarak Abdullah Gül'ün önderliğinde AKP tarafından 62. hükümet iktidarlığı kurulacaktır.


Fakat şu gerçeğide göz ardı etmemek gerek ki, o da CHP'nin ve özellikle MHP'nin Cumhurbaşkanlığı seçiminde izleyeceği yol ve alacağı kararlardır. Herzaman olduğu gibi bu konuda kilit rolü yine MHP oynamaktadır.


Şayet MHP Cumhurbaşkanlığı seçiminde radikal karar alır ve doğru hamle yapar ise, tüm dengeleri değiştirip oynanan oyunları bozacaktır.


Unutulmamalıdır ki, MHP Lideri Devlet Bahçeli beyin 4 Kasım 2012 tarihindeki MHP 10. Büyük Kurultayında ''Ülkücü Cumhurbaşkanı, Ülkücü Başbakanı ve Ülkücü Meclis Başkanı'' sözü vermiştir.


Milliyetçi Ülkücü Hareket bu sözün gerçekleşmesini beklemektedir!

Devlet ve millet olarak tek çıkış noktamız bu sözün gerçekleşmesidir.

Temennim ve beklentim bu sözün gerçekleşmesi, şer odaklarının tüm oyunları ve senaryoları bozulmasıdır!


Sevgi, saygı ve dua ile

Rıfat Paça