Terör örgütü PKK "Türk medyasında çıkan PKK'nın Nevroz'da silahsızlanacağına ilişkin haberler doğruyu yansıtmamaktadır. Önderliğimizin hazırladığı müzakare taslağında da yer almamıştır ve bizim gündemimizde de bulunmamaktadır." açıklaması yaparken, PKK adına açıklama yaparak "Silah bırakacaklar" diyen AKP yöneticileri bu duruma ne diyor acaba?
 
Silahları yalan, inkar, oyalama, yönlendirme, karartma olan iktidar bu duruma ne diyecek ki?
PKK'nın alçaklıklarını soytarılık yaparak meşrulaştırmaya çalışan HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder "Yasal ve anayasal değişikliklerin hepsi var, özerklik de var" demişti, Başbakan yardımcısı Yalçın Akdoğan'da bunun üzerine "HDP ile yapılan görüşmede özerklik, genel af, İmralı'nın taslağı konuları kesinlikle konuşulmadı. Sadece çözüm süreci genel konuları ile ele alındı" açıklamasını yapmak zorunda kaldı.
 
Elbette terör örgütü PKK bu konularda AKP'ye göre daha omurgalı durarak bölücü ve terör eylemlerini savunuyor. PKK ihanetlerini çok açıktan oynuyor, AKP ise PKK'ya verdiği tavizleri gizleyerek Türk milletini oyalamaya ve kandırmaya devam ediyor. Doğu ve Güneydoğu'da kamu düzeni bozulmuşken, PKK bu bölgelerde otorite olmuşken zaten gören gözler, duyan kulaklar için inkarın hiçbir önemi yoktur.
Cumhurbaşkanı görünümlü Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakan iken PKK ile pazarlıkları, müzakereleri inkar etmek için miting meydanlarında söylediği "Bizim dört kez bunlarla (terör örgütü) bir araya oturduğumuzu söyleme şerefsizliğini yapanlar bu alçakça iftirada bulunanlar, bunun hesabını her yerde vereceklerdir." cümlesi AKP'nin nasıl bir zihniyetle yönetildiğinin ispatıdır. PKK ile görüşen, pazarlık yapan "Alçak ve şerefsiz" nutukları atanlar şimdi gelinen nokta itibariyle PKK'ya sözde Kürdistan'ı kurduruyor. Barzani'ye silah yardımı yapıyorlar, Barzani'de o silahları Suriye'de Beşar Esad'a karşı terör eylemleri yapan PKK'ya götürüp teslim ediyorlar. AKP, PKK ve Barzani arasındaki aşk ilişkisi işte böyle bir şeydir.
PKK silah bırakmıyor aksine daha çok silahlandı.
Terör örgütü PKK en genç teröristlerine ve daha çok katılıma bu dönem kavuştu.
PKK'nın bugüne kadar AKP'den isteyip de yaptıramadığı hiçbirşey kalmamıştır.
Terör örgütü PKK, "Silah bırakmayacağız, hedeflerimizden asla vazgeçmeyeceğiz" derken "PKK silah bırakacak, hedeflerinden vazgeçti" diye kim propaganda yapıyorsa bilin ki, o kişi alçaktır, namussuzdur, şerefsizdir. Terörü yaratan "silah bırakmayacağız" derken, PKK adına konuşup Türk milletini aldatan ve kandıranlar PKK'nın alçaklıklarını savunurken gösterdiği omurgalı duruşun zerresini gösterememektedir.
"Yeni Türkiye" dedikleri bölünmüş ve PKK'ya teslim olmuş Türkiye projesinin adıdır. Çünkü bunlar ABD ve İsrail'e bölünmüş Türkiye sözünü verdiler ve onu uyguluyorlar. Kaçak Saray'da yaşayanların ve onun kuklası olanların verdikleri sözü uygulama dışında hiçbir özellikleri yoktur. Yeni Türkiye dedikleri yeri İmralı ve Kandil yönetmektedir. PKK istediği tavizleri uygulamada nefesi tükenen AKP'yi sürekli "Belgeleri açıklarız" diyerek tehdit etmektedir. Çünkü AKP siyaset ve küresel oyunları çerçevesinde PKK'ya çok taviz vermiş ve PKK tarafından köşeye sıkıştırılmıştır. PKK AKP ile kedinin fare ile oynadığı gibi oynamaktadır.
HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in "Yasal ve anayasal değişikliklerin hepsi var, özerklik de var" sözü önemli ve kesinlikle doğrudur. Şerefi sürekli tartışma konusu olan AKP'nin küresel projelerdeki görevine ve PKK'ya verdiği tavizleri hatırlayanlar için hiç şaşırtıcı olmayan bir manzara karşımızdadır.
YILDIRAY ÇİÇEK