Kutsal sevdalarımıza nefsin kirli hevesleri karıştı. Mevki makam ideallerimize ülkülerimize ulaştıran birer vasıta iken döndü devran, putları oldu para putu mal mülk makam putları haline geldi. Yüce sevdalar büyük sevdalar büyük bedellerle ayakta kalır. Sizden öncekilerin başına gelenlerin sizin de başınıza gelmedikçe kurtuluşa ereceğinizi mi zannediyorsunuz. Ne çilelere ızdıraplara sıkıntılara zulümlere göğüs gererek gerektiğinde şehadet şerbetini içerek bize bu şartlar oluşturulmuştur. 

Dünün şartları ile bugünü mukayese imkanı yoktur dünün bedelleri ile bugunu kıyaslamak elbette doğru değildir dün dünde kaldı dünden tarihi tekerrür adına ibret almak gerekir. Bir Müslüman Türk evladı olarak biz şahsımız için ailemiz milletimiz ümmetimiz insanlık için gerekirse canımızı veririz evet bu olmazsa olmazımızdır Elçi beyin ifadesi ile ölmesini bilmeyenler azad olamazlar. 

Bugün geldiğimiz noktada önce terimizi beynimizi vaktimizi vermek zorundayız. Öğrencimiz okulunda işçimiz işinde hangi meslekte Ve ugraşta olursak olalım en başarılı olmak, çok çalışmak ,en mükemmelini yapmak, Bilim yitik malımız onu çinde bile olsa gidip bulmak hayatımıza mihenk bir ölçü kılmak zorundayız. Refahın huzurun gelişmenin olmazsa olmaz şartı kararan dünyamıza bir ışık bir güneş bir pırıltı bizim kaynaklarımızdan dogacaktır.bir kültürün medeniyetin bir büyük milletin bir yüce dinin mensuplarıyız silkelenmek titremek özümüze dönmek mesuliyetimize müdrik görevimizin zorluğunu idrak etmek zorundayız.

Yarın Bosna’yı, Afganistan’ı, Somaliyi Irakı Dogu Türkistan’ı, Filistini, Libyay’ı bizden soracaklardır tarihin hükmünden cenabı hakkın hesabından kaçamayız. Türkiye dünyanın kalbi aziz Türk Milleti de dünyadaki pislikleri temizliyecek alyuvarlardır Allah yüce Türk milletini insanlığın başına musallat olmuş belaları def etmek için yaratmıştır. biz oynaşta olamayız mülk Allahındır. Elbette iş aş mücadelesi devam edecektir mert ede,  namerde de muhtaç olmayacağız ama iş aş kaygılarımız milli bir kayğıyla ümmet kaygısıyla insanlık evrensel kaygısıyla anılmadıkça felaketler kaçınılmazdır. 
Bizi kendimiz için değil herkes için adalet huzur barış kardeşlik istiyoruz. 

Somali deki o yürek parçalayan manzaralar sadece anlık etkilenmeler olursa ruhumuzun derinliklerinde fırtınalar koparmasa bir büyük inkilaba nefsimizde kapı aralamazsa bu manzaralara yenilerinin eklenmesine mani olamayız. Dicle kenarında bir koyunun ayağı kuma girerse Allah onu Hz Ömer den sorar diyen bir inancın temsilcileri olarak dertlenmemiz gerekmektedir. Ayağa kalkmak zorundayız. Yirmibirinci asır Türk asrı olmak zorundadır. Türkiye 2023 te lider ülke olmak zorundadır. bu Türk devletinin vizyonu olmak zorundadır. Buna bugüün küresel aktörleri razı olmazlar ama güneşin doğuşunada manı olamayacaklardır. sen doğmana bak güzel gün Türk İslam kültür ve medeniyeti geleceğin ufkundan bir güneş gibi parlayacaktır. insanlık dünya ve gelecek bizi bekliyor gevşemeyin mahsunda olmayın inanıyorsanız üstünsünüz.