Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı
SPD Herne Eyalet Milletvekili Alexander Vogt, demokrasilerin ana unsurunun basın ve ifade özgürlüğü olduğunu söyleyerek Türkiye’de basına yapılan baskıyı kabul etmelerinin mümkün olmadığını söyledi. Basın özgürlüğünde yaşanan aksamaların korkunç sonuçlar doğuracağı konusunda uyarı yapan Vogt, "Bu hangi ülke olursa olsun hangi demokrasi olursa olsun değişmez. Demokrasilerde ifade özgürlüğüne ve basına sansür uygulanamaz." dedi.

Avrupa Birliği’ne (AB) katılım yolunda olan Türkiye’de gazetecilerin hapsedilmesinin müzakerelerde olumsuz etki edeceğini söyleyen Vogt, "Basın özgürlüğü AB olarak da asla ödün veremeyeceğimiz kıstaslar arasında. Bu birliğe dahil olmak isteyen Türkiye'nin de bu kaidelere mutlaka uyması gerekir." şeklinde konuştu. Herne Meclis Üyesi Nurten Özçelik ise Almanya’da yaşayan bir siyasetçi olarak Türkiye’de basın özgürlüğüne vurulan darbeyi endişe ile takip ettiğini belirtti.

İfade özgürlüğünün en doğal hak olmasından dolayı basına müdahalenin Alman toplumuna çok tuhaf geldiğini söyleyen Özçelik, "Bütün bu olanları burada birlikte siyaset yaptığımız arkadaşlara anlatmakta güçlük çekiyoruz. Açıkçası bizi de endişelendiriyor." dedi.

Editör: TE Bilisim