Türk Kızı Nurgül Salimova Satranç’ta Altın Madalya Kazandı Türk Kızı Nurgül Salimova Satranç’ta Altın Madalya Kazandı
Bundesliga’da perde Bayern Münih'in açık ara şampiyonluğu ile kapanırken Greuther Fürth’ten den sonra Fortuna Düsseldorf da Bundesliga’ya veda etti.

Almanya Birinci Futbol Ligi’nde 50. sezonu oynanan 34. hafta karşılaşmalarıyla tamamlandı. Son dakikaya kadar büyük çekişmenin yaşandığı düşme hattında oynanan karşılaşmalar nefesleri kesti. Konuk olduğu Hannover’e 3-0 kaybeden Fortuna Duesseldorf, Greuther Fürth’ten sonra küme düşen ikinci takım oldu.

Deplasmanda Borussia Dortmund’u son anlarda bulduğu golle 2 - 1 mağlup eden Hoffenheim ise ligi 16. sırada tamamlayıp baraj maçlarına kaldı. Neredeyse ligin başından beri düşme hattında bulunan Augsburg, ligden düşmesi kesinleşen Greuther Fürth’ü 3-1’le geçerek ligde kalmanın sevincini yaşadı.

Şampiyonlar Ligi ön eleme sırası olan dördüncülük maçında Schalke, Freiburg’u 2-1 mağlup ederek, Devler Ligi ön eleme şansını yakaladı. Ligi beşinci sırada tamamlayan Freiburg ile altıncı sırada yer alan Eintracht Frankfurt, gelecek yıl Avrupa Ligi’ne katılma hakkı elde eden ekipler oldu.

ŞAMPİYON İLK ON DAKİKADA ÜÇ GOL YEDİ

Şampiyonluğunu haftalar öncesinden ilan eden Bayern Münih, Borussia Mönchengladbach deplasmanında iki farklı geri düşmesine rağmen sahadan 4-3 galip ayrılmasını bildi. Bu sonuçla sezonu 91 puanla tamamlayan Bayern, 81 puanla Dortmund’a ait olan rekoru 10 puan daha geliştirmiş oldu.

Bu sezon kırdığı rekorlarla ilkleri yaşayan kırmızı-beyazlılar, Borussia Mönchengladbach’tan ilk on dakikada üç gol yiyerek bir ilki daha yaşadı. Sezon boyunca sadece kalesinde 15 gol gören Bavyera ekibi, 10 dakikada ağları üç kez havalandı ve tarihinin en kısa sürede yediği goller olarak tarihe geçti. Bu maçta özellikle Frank Ribery’nin takımı adına attığı üçüncü gol ayakta alkışlandı.

STEFAN KİESSLİNG GOL KRALI OLDU

Bundesliga’da bu sezon gol krallığında da büyük çekişme yaşandı. Hamburg ağlarını son dakikada havalandıran Bayer Leverkusen’li Stefan Kiessling 25 golle zirvede tamamladı. Borussa Dortmund’lu Robert Lewandowski ise sezonu 24 golle ikinci sırada bitirdi.

Bundesliga 34. haftada toplu sonuçlar:
Borussia Dortmund - Hoffenheim: 1 - 2
B.M’gladbach - Bayern Münih: 3 - 4
Stuttgart - Meinz: 2 - 2
Hannover - Fortuna Düsseldorf: 3 - 0
Nürnberg - Werder Bremen: 3 - 2
Freiburg - Schalke 04: 1 - 2
Augsburg - Greuther Fürth: 3 - 1
Hamburg - Bayer Leverkusen: 0 - 1
Eintracht Frankfurt - Wolfsburg: 2 - 1.

Editör: TE Bilisim