5. Alparslan Türkeş Halı Saha Futbol Turnuvası’nın final müsabakası Santra Park Spor Tesisleri’nde yapıldı. Yaklaşık bir buçuk aydır, haftanın belirli gün ve saatlerinde düzenli olarak devam eden turnuvanın final müsabakasının açılışını, Muğla Ülkü Ocakları Üniversite Birimi Başkanı Cemil Gündüz başlama vuruşu ile yaptı. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ne bağlı Fakülte ve Yüksek Okul öğrencilerinin dokuz takım ile temsil edildiği turnuvanın şampiyonu ise 2-0 geriye düştükleri müsabakada İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğrencileri’ni 11-6 yenen Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Öğrencileri oldu.

5. Alparslan Türkeş Halı Saha Futbol Turnuvası’nın onur konuğu ise Fethiye Belediye Başkanı Sn. Behçet Saatçi idi. Beraberindeki heyetle, müsabakanın yapıldığı alana gelen Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatçi, burada Ülkü Ocakları mensubu gençler tarafından alkışlarla ve “Bozkurt Behçet” sloganlarıyla karşılandı. Turnuvanın final müsabakasına Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatçi ile birlikte; MHP Muğla İl Başkanı Osman Güven, MHP Muğla Merkez İlçe Başkanı Bayram Koyuncu, MHP Fethiye İlçe Başkanı Hamdi Gürbüz, MHP Muğla İl Yöneticileri Ünal Yiğit, Emin Utku Özpak, Hüseyin Nizamoğlu, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Savaş Duman, Muğla Ülkü Ocakları Eski Başkanı Muammer Özgen ve çok sayıda Muğla Ülkü Ocakları mensubu genç katıldı.

Müsabaka boyunca, futbola olan ilgisi bilinen ve kendisi de Fenerbahçe SK Kongre Üyesi olan Behçet Saatçi’nin oldukça heyecanlı olduğu gözlerden kaçmadı. Üniversite öğrencileri ile birlikte vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği final müsabakasının ardından şampiyon olan Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Öğrencileri’ne, birincilik kupası da Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatçi ve küçük kızımız Alara tarafından takdim edildi.

Deveden düşen başkan: ‘Başbakanımızın izinden gidiyoruz’ Deveden düşen başkan: ‘Başbakanımızın izinden gidiyoruz’

Kupa töreni esnasında bir konuşma yapan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatçi; “Böyle anlamlı bir etkinliğe imza atan başta Başkanımız Eren Akdeniz olmak üzere tüm Ülkü Ocakları mensuplarına teşekkür ediyorum. Muğla Ülkü Ocakları’nın etkinliklerini yakından takip ediyorum. Bu geleneksel etkinliğin onur konuğu olmaktan da ayrıca bahtiyar oldum. Muğla Ülkü Ocakları’na bundan sonraki çalışmalarında da başarılar diliyorum.” dedi. Ayrıca basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Saatçi; Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na adaylığı ile ilgili yöneltilen bir soruya: “Henüz bu konular için erken. Zamanı geldiğinde değerlendirmemizi yaparız.” diye cevap verdi. AKP Muğla İl Başkanı’nın, MHP ve kendisiyle ilgili açıklamalarının sorulması üzerine ise: “MHP Muğla İl Başkanımız Osman Güven ve Ülkü Ocakları Muğla İl Başkanımız Eren Akdeniz gerekli açıklamayı yaptılar. Daha sonrasında ise AKP Muğla İl Başkanı’nın, kendilerini arayıp yanlış anlaşıldığını ifade ettiğini ve en kısa zamanda bir açıklama yaparak bunu düzelteceğini söylediğini biliyorum. Dolayısıyla yapacağını söylediği açıklamayı beklemeyi uygun gördüğümden şimdi bir şey söylemeyi uygun bulmuyorum. Aksi takdirde ‘Yeni Yıl” münasebetiyle yapacağım açıklamada bu konuya da değinirim.” dedi.

Basın mensuplarının, düzenlenen bu etkinlikle ilgili sorularını cevaplayan MHP Muğla İl Başkanı Osman Güven ise: “Ülkü Ocakları Başkanımıza ve emeği geçen tüm kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum. Ocağımız bu etkinlikler dışında daha birçok etkinlik yapmakta ve bu başarıları da bizi son derece mutlu etmektedir. Kendilerinden bu ve benzeri anlamlı etkinliklerini devam ettirmelerini bekliyoruz.” dedi.

Ülkü Ocakları Muğla İl Başkanı Eren Akdeniz ise yaptığı değerlendirmede; “Bir Muğla Ülkü Ocakları klasiği haline gelen Alparslan Türkeş Halı Saha Futbol Turnuvaları’nın beşincisini tamamladık. Üniversiteli arkadaşlarıma artık geleneksel hale getirdikleri bu anlamlı etkinlikten dolayı şahsım ve Genel Başkanım adına takdir ve teşekkürlerimi sunuyorum. Ülkü Ocakları olarak; geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz gençlerimizin alkol, uyuşturucu, sigara v.b kötü alışkanlıklar ile sarmalandığı, aynı zamanda; toplumumuzun birlikte hareket etme duygusundan uzaklaşarak giderek ferdiyetçi bir yapıya büründüğü şu günlerde, bu tür sportif ve kültürel etkinlikleri oldukça önemsiyor ve anlamlı buluyoruz. Ayrıca Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in ismini de bu vesileyle yad ediyoruz. Bu organizasyonda emeği geçen başta Üniversite Başkanımız Cemil Gündüz olmak üzere tüm arkadaşlarıma ve katılımlarıyla bizleri yalnız bırakmayan başta Fethiye Belediye Başkanımız Sn. Behçet Saatçi ile MHP Muğla İl Başkanımız Sn. Osman Güven olmak üzere tüm konuklarımıza teşekkür ediyorum. Bu vesileyle, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde önümüzdeki günlerde başlayacak olan sınav döneminde, üniversitemiz bünyesinde görev yapan değerli hocalarımıza ve tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum.” dedi.

Basın mensuplarının “Geçtiğimiz günlerde Muğla’ya gelen Egemen Bağış’ın, Devlet Bahçeli’ye ithafen sarf ettiği ‘püskevitçi’ ifadesine sosyal medyadan cevap verdiniz. Bu konudaki düşüncelerinizi alabilir miyiz?” şeklindeki sorusuna da cevap veren Eren Akdeniz: “Doğrusu, on yıldır ülkeyi tek başına yöneten bir iradenin sözcülerinden; daha seviyeli, daha üsluplu ve daha devlet terbiyesine yakışan ifadeler beklerdim. Hareketimizin Lideri Sn. Devlet Bahçeli, Türkmen’dir. Kendisi bisküvi demeyi de bilir, püskevit demeyi de bilir. Ama Allah’a çok şükür başkaları gibi bölücü başına “Sayın”, şehitlerimize “Kelle” demez!” diye cevap verdi.

5. Alparslan Türkeş Halı Saha Futbol Turnuvası’nın final müsabakası, Muğla Ülkü Ocakları tarafından yapılan ikramların ardından, katılanlarda hoş bir sada bırakarak sona erdi.


Kaynak: ulkucuhaberajansi.com
Editör: TE Bilisim