BU HİZMETLERİ TARİH YAZACAK! BU HİZMETLERİ TARİH YAZACAK!
Adana'da dayısının katili sandığı Ali Karadeniz'i (19) kahvehanede tabancayla öldüren Cumali Doğan (19) hakkında ağırlaştırılmış müebbet cezası istendi. Katil zanlısı Doğan, kavga esnasında ateş açıldığını ileri sürerek, "Ali vuruldu, benim elimde de tabanca vardı, o sebeple kaçtım." deyip kendini savundu.

Merkez Yüreğir ilçesi 19 Mayıs mahallesinde oturan Ferdi Karacan, 23 Eylül 2007'de yeğeni Cumali Doğan ile komşuları Mahmut Güneri'yi ayırmaya çalışırken İbrahim Güneri tarafından bıçakla öldürüldü. Katil zanlısı Güneri, yargılandığı Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 10 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Katil zanlısı İbrahim Güneri, yargılama sonunda cezasını çekip Denetimli Serbestlik Yasası'ndan faydalanarak ekim ayında cezaevinden çıktı. Dayısının katilinin cezaevinden çıktığını öğrenen Cumali Doğan, Güneri'nin kahvehanede arkadaşlarıyla oyun oynadığını öğrenince burayı bastı. Dayısının katili İbrahim Güneri sandığı mezbahana işçisi Ali Karadeniz'e ateş edip kaçtı. Karadeniz, sevk edildiği Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

Olayın ardından kaçan Cumali Doğan, evlerine gelip, "İbrahim'i vurdum, ölmüş, hemen evi boşaltın" dedikten sonra üzerine değiştirip kayıplara karıştı. Emniyet Asayiş Şubesi Cinayet bürosu ekipleri, katil zanlısını 12 Kasım'da Yalova'da yakaladı. Tutuklanan Doğan ile cinayeti işlemesinde kendisine yardımcı olduğu ileri sürülen arkadaşı tutuksuz sanık Recep D. (18) hakkında, "Kan gütme saiki ile öldürme, tasarlayarak öldürme ve öldürmeye iştirak" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Önümüzdeki günlerde yargılanacak Doğan, tutuklandığı nöbetçi mahkemedeki savunmasında, cinayet suçlamasını kabul etmedi. Yalova'da yaşadığını anlatan Doğan, bayram tatili için geldiği Adana'da dayısının katili İbrahim Güneri ve Ali Karadeniz ile karşılaştığını iddia ederek, "Kavga ettik. Bu sırada birinden tabanca düştü. İbrahim'in uzanmasına rağmen ben hızlı davranıp tabancayı aldım. Ali ile boğuşurken iki el ateş açıldı. Ali yaralandı, İbrahim kaçtı. Tabanca benim elimdeyken koşarak uzaklaştım. 2 gün mezarlıkta yattım. Sonra Yalova'ya gittim." dediği öğrenildi.

Editör: TE Bilisim