Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor! Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor!
Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne Ankara’dan getirilen 16 aylık bir bebek, bölge hastanelerinde ilk kez yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu.

Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi ile ortak kullanım protokolü imzalanmasından sonra Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi, birçok ileri teknik ve beceri gerektiren ameliyata imza atıyor. Hastane kadrosundaki doktorlara öğretim üyelerinin de katılmasıyla, daha önceden il dışına sevk edilen birçok hasta artık Çorum’da tedavi ediliyor. Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi, başka illerdeki hastaları da kabul edebilir duruma geldi.

Bunlardan biri de Ankara’dan gelerek Çocuk Cerrahi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çağatay Evrim Afşarlar’a ameliyat olan 16 aylık A.E.S. isimli bebek oldu. Minik bebeğin, böbrekten mesaneye gelen idrar kanalının mesane ile birleşim yerinde doğumsal olarak görülen darlık ve buna bağlı idrar kanalının genişlemesi ile seyreden, tedavi edilmediği takdirde böbreğin kaybı ile sonuçlanan bir hastalığı mevcuttu. A.E.S. isimli bebek, bölge hastanelerinde ilk defa yapılan başarılı bir ameliyat ile sağlığına kavuştu. Ameliyat sonrası bakım ve tedavileri sonrası taburcu edilen hastanın kontrolleri Çocuk Cerrahisi Kliniği tarafından yapılıyor.

Çocuk cerrahisi alanında ileri merkezlerde yapılan birçok ameliyatın artık Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılabildiği bildirildi.
Editör: TE Bilisim