Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var
Ankara Büyükşehir Belediyesi, resmi internet sitesini, vatandaşların belediye ile ilgili her türlü bilgiye kolayca ulaşımını sağlayacak şekilde yenilendi. Vergi ve harçların ödenmesinden, Başkent’teki çalışmaların günlük bilgilerine, kent rehberinden, günlük yaşam için önemli bilgilere, belediye yayınlarından haberlere ve duyurulara kadar, şehir hayatına ilişkin her türlü bilginin yer aldığı sitede, Büyükşehir Belediyesi’ne dair istenilen her konuya ulaşılabiliyor.

www.ankara.bel.tr linkiyle vatandaşlarla sanal alemde buluşan Ankara Büyükşehir Belediyesi, internet sitesinin içeriğini ve tasarımını değiştirip yeniledi. Sitede yer alan Büyükşehir bugün ne yapıyor? adlı köşede gün içinde Başkent’te yapılan bakım, onarım, asfalt, tretuvar, temizlik, kazı, restorasyon gibi çalışmalardan, hangi mahallelerde, cadde ve sokaklarda hangi yolların kapanıp, kapanmadığına kadar herşey bulunuyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin web sitesi, modern tasarımında; haberler, ihale duyuruları, belediyenin günlük faaliyetleri, su kesintisi gibi günlük duyurular, hava durumu, kültür ve sanat etkinlikleri, kent rehberi, hizmet birimleri ve bilgi edinme sayfalarına kolay erişim sağlıyor. Sitede, Başkent’teki rekreasyon alanları ve kentsel parklarından, oyun parkları ve yürüyüş yollarından kesitler sunan 'Gözlerinize inanın burası Ankara' köşeleri de fotoğraflarla Başkent’in güzellikleri görsel olarak sunuyor. Güvenliğin üst seviyede tutulduğu web sitesinde isteyenler, vergi ve harçlarını da 'e-tahsilat' sayfasından online ödeyebiliyor. Bu sistem sayesinde kent sakinlerine kuruma olan borcunu anlık görüp, kredi kartı ile web üzerinden ödeme kolaylığı sağlanıyor.

Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’nın düzenlediği www.ankara.bel.tr adresinde, nöbetçi eczaneler gibi güncel bilgilere haritalı olarak erişim sağlanarak, karmaşık yapıları birleştirip kamu kurumunun ağırlığı ve sadeliğini de barındıran basit ve hızlı ulaşılabilir bir yapı oluşturulması hedeflendi. Büyükşehir’in web sitesinden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e mesaj atabilen, Twitter takip edebilen vatandaşlar, ayrıca, Büyükşehir Belediyesi’nin Twitter-Facebook adresleriyle bağlantı da kurabiliyor.

Editör: TE Bilisim