Abdülhamit'in Serveti Abdülhamit'in Serveti
Ankara'da dün akşam saatlerinde bir inşaatın temel kazısı çalışmaları sırasında çöken yol, araç ve yaya trafiğine kapatıldı. 7-8 metre derinliğinde bir çukurun oluştuğu yoldaki çalışmaların en az 2 ay süreceği bildirildi.

Ankara Büyükesat Mahallesi Mercan Caddesi'nde dün akşam saat 22.30 sıralarında bir inşaatın temel kazısı sırasında yol çökmüştü. Kırkkonaklar ve Birlik Mahallesi'ni bağlayan, kentin en önemli ulaşım noktalarından birinde yer alan yoldaki çökme korkulu anlar yaşatmıştı. Akaryakıt istasyonunun yakınındaki, çöken yolda araç ve yaya bulunmaması can kaybını önlemişti.

Ekipler, yaklaşık 7- 8 metre derinliğinde bir çukurun oluştuğu, tehlike yaratan yolu yaya ve araç trafiğine kapattı. İnceleme yapan Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, çökmenin, inşaat tekniğine uygun yapılmayan kazı ve fore kazık sisteminin yetersizliğinden kaynaklandığını bildirdi. Doğalgaz ve enerji hatlarındaki hasarın giderilmesi için de ilgili kuruluşların çalışma yaptığı bölgede, enerji sıkıntısına yol açmayacak önlemler alındı. Yolun eski haline getirilmesi için yürütülen çalışmaların en az 2 ay süreceği bildirildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, konuya ilişkin gerekli yasal işlemlerin başlatıldığını ve çöküntü nedeniyle sorumluluğu bulunan firmaya en yüksek cezanın uygulanacağını açıklamıştı.
Cihan

Editör: TE Bilisim