Yıl 2018

Sözlüklerdeki en zor karşılıklardan biridir “anne” kelimesi. Çünkü anne kelimesi için hangi açıklama yapılsa; hangi karşılık bulunsa yetersiz kalacaktır. Anne bir bebeği karnında taşıyan ya da bir çocuğu evlat edinen ve tüm dünyasını ona adayan eşsiz varlıktır.

Annelik hem içgüdüseldir hem de zamanla gelişip, şekillenen, öğrenilen bir yaşam biçimidir. İçgüdüseldir çünkü vahşi doğada dahi dişilerin yavrularını kendi canlarını hiçe sayarak her türlü tehlikeye karşı koruyup kolladıklarını görürüz. Annelik bir yandan da zamanla öğrenilir çünkü her anne çocuğuyla birlikte büyür ve kaç yaşında olursa olsun çocuğu onun gözünde her zaman küçük ve yardıma muhtaçtır.

Evlat ve anne sevgisinin yeri ayrıdır benim hayatımda. Hatta bu iki kavram bana göre hayatın anlamıdır. Elbette bunlar benim duygu ve düşüncelerim. Bence gerçek bir aile olabilmek evlat sahibi olmakla başlar ve aileyi ayakta tutan evlatlardır. Dilerim Allah herkese hayırlı evlatlar versin ve evlat isteyen herkesin isteği gerçek olsun.

Dünyada her yıl Mayıs ayının 2. Pazar günü “Anneler Günü” olarak kutlanıyor. Bu evrensel gün elbette çok güzel ancak bu günü hüzünlü ve buruk geçiren o kadar çok insan var ki… Annelerini kaybedenler, annesini hiç görmemiş olanlar ya da anne olmak isteyip de anne olamayanlar için bu gün gerçekten çok zor geçmekte. Ben her yıl annemin anneler gününü kutlarken bu özel günü buruk geçirenleri de hatırlar ve boğazımda bir düğüm hissederim.

Bu yıl Anneler Günü 13 Mayıs’ta kutlanacak. Günler yaklaştıkça heyecan artıyor. Belki hediyenizi çoktan aldınız belki de hâlen bir hediye arayışındasınız. Hediye konusunda ne aşamada olursanız olun içinizi ferah tutmanızı tavsiye ederim. Neden derseniz? Anneniz için en güzel hediye, onu arayıp hâlini hatırını sormanız ziyaret etmeniz ve birlikte zaman geçirmenizdir. Hatta annenize verebileceğiniz en güzel hediye kendi mutluluğunuzdur diyebilirim. Çünkü bir anne için en güzel hediye evladını mutlu görmektir.

Anneler, annelik ve anneler günü için söylenecek elbette çok söz var. Ancak yazının başında da belirttiğim gibi bu konuda bazı kelimeler yetersiz. Bu nedenle ben de yazımı burada noktalıyor ve benim güzeller güzeli, sevgi dolu, fedakâr ve düşünceli anneciğimin “Anneler Günü”nü kutluyorum. Sen bu dünyaya dört evlat getirdin, sana tüm abilerim adına teşekkür ediyorum canım annem! İyi ki varsın, iyi ki benim annemsin. Seni çok seviyorum!