Son günlerde Taksim Gezi Parkı’nda başlayan eylemlerle ülkenin her yanına eylemler ülkemizi kaos ortamına sürüklemiştir.

Taksim’deki ağaçların yok edilmesine karşı her türlü demokratik ortamda demokratik şekilde tavrımızı gösteririz. Fakat bu eylem ve protestoları amacından saptırarak farklı yönlere çekenlerle aynı ortamda olmamız beklenemez.

Ne ilginçtir ki, Türkiye’nin bölünme sürecine kararsız kalanlar, PKK’ya şirinlik yapanlar, AKP’ye kredi açanlar, yıkım ve çözülmeye karşı üç maymunu oynayanlar anında ağaç savunucusu kesilmişler ve Taksim’deki eylemlerin başını çekmişlerdir.

Ağaçlara dokundurtmayan(!) ama Türk milletinin bölünmez bütünlüğüne vurulan darbelere ses çıkartmayan gruplarla, Ülkücü Hareketin mensuplarının birlikte hareket etmeleri mümkün değildir.

Bu süreçte ülkücüleri de olayların içine çekmeye çalışmaktadırlar. Ülkücüler, amacının ne olduğu belli olmayan marjinal grupların başını çektiği eylem ve protestoların içinde yer alamaz. Bizim BDP-PKK ve aşırı uç örgütlerle yan yana gelmemiz aklın inkârıyla eşdeğerdir.

Antalya Ülkü Ocakları Reyhanlı Şehitleri İçin Mevlid-i Şerif Okuttu Antalya Ülkü Ocakları Reyhanlı Şehitleri İçin Mevlid-i Şerif Okuttu

Ülkücüler, polise taş atan ve devletin malına zarar grupların yanında eylemlere asla destek vermez. Çünkü Ülkücü Hareket hiçbir zaman milletin ve devletin bekasının koruyucuları olan Türk polisine zarar vermemiştir ve vermeyecektir. Günlerdir ülkücü gençleri eylemlere sürüklenmemesi için gençleri uyarılarda bulunmaktayız. Onları sokak eylemlerinden ve çatışmalardan uzak tutmaya çalışmaktayız.

Sokaklarda eylemlerde özellikle bozkurt işareti yaparak yürüyenler tamamen provakasyon amacı güden kişilerdir. Bunların hiçbirinin Ülkücü Hareketle alakası bulunmamaktadır. Ülkücüler teşkilatının emrindedir ve Ülkücü Hareket bu eylemlerin hiçbir yerinde yer almayacaktır. Şuna da dikkat çekmek isterim ki, bozkurt işareti yapanların, diğer elleriyle de zafer işareti yapmaktadırlar. Bunlar ülkücüleri proveke etmek isteyen bölücü ve marjinaller grupların işleridir ve ülkücülerin bunlara karşı uyanık olması gerekmektedir.

Ülkücüleri meydanda görmek isteyenlere şunu da sormak isterim ki, Taksim’de mangalda kül bırakmayanlar, Türk milleti menfur saldırılara uğradığı her durumda hangi ağaç kovuğuna girmişler, hangi ine sığınmışlar ve hangi mahzene saklanmışlardır. Söz konusu Türk milletinin birliği, dirliği ve kimliği olunca anında sıvışanlarla aynı ortamlarda yan yana olmamız beklenemez.

Bizler Türklük için mücadele verirken sesi çıkmayanlar Taksim’de meydanlarda aslan kesilmiştir. Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’ninde belirttiği üzere, “Biz tek başımıza Türklüğü sahiplenirken, bir başımıza Türk milleti ve Türkiye Cumhuriyeti için mücadele verirken hiç gıgı çıkmayanların, şu işe bakınız ki, Taksim aslanı kesilmesi traji komiktir. AKP-CHP-BDP-PKK ve İmralı canisi arasındaki danışıklı dövüş şeklinde kurulan tuzağa Türk milleti düşmez.”

Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin de vurguladığı üzere Ülkücü hareketin hiçbir mensubunun eylemlerde yer alması mümkün değildir ve devlet millet çatışması için ellerini ovuşturanlara, tahrike yeltenenlere asla itibar etmeyeceğiz.

Editör: TE Bilisim