Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var
Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Özel Toros Eğitim Kurumları işbirliği düzenlenen ‘100 Temel Eser Kitap Okuma Yarışması’ sonuçlandı. Yarışmada, ortaokul dalında Muratpaşa Güvenlik Ortaokulu’nda Şefika Avcı, lise kategorisinde Manavgat Lisesi’nden Betül Altıner birinci oldu.

Özel Toros Eğitim Kurumları tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen ‘100 Temel Eser Kitap Okuma Yarışması’ sonuçlandı. Öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla düzenlen yarışmaya bu yıl Antalya ve merkez ilçelerdeki ortaokul ve liselerden olmak üzere toplam 552 öğrenci katıldı. Yarışmaya Toros Eğitim Kurumları öğrencileri dahil edilmedi. Yarışma ortaokul ve lise olarak iki ayrı kategoride yapıldı. Öğrenciler bu kategorilerde de, bronz, gümüş ve altın olmak üzere 3 gruba ayrıldı. Her gurupta dereceye giren öğrencilere para ve çeşitli hediyeler verildi. Yarışmanın altın kategorisinde liselerden birinci Manavgat Lisesi’nden Betül Altıner, ikinci Nevzat Saygan-Levent Saygan Anadolu Lisesi’nden İlayda Şenol ve üçüncülüğü de Manavgat Çağlayan Lisesi’nden Halime Aslan elde etti. Ortaokul kategorisinde ise, birinci Muratpaşa Güvenlik Ortaokulu’nda Şefika Avcı, ikinci Aksu Mehmet Ülger Ortaokulu’ndan Arzu Altaş ve üçüncülüğü de Aksu Şeref Ürker Ortaokulu’ndan Gürkan Acar elde etti.

Toros Akdeniz Anadolu ve Fen Lisesi’nde düzenlenen ödül töreninde konuşan Özel Toros Eğitim Kurumları Genel Müdürü Yücel Bozkurt, bilgisayar, telefon ve televizyon gibi teknolojik cihazların öğrencileri kitap okumaktan alıkoyduğunu söyledi. Öğrencilerin zamanlarını boşa harcadığına belirten Bozkurt, ancak yarışmaya katılan öğrencilerin teknolojik cihazlar yerine kitap okumayı seçtiklerini söyledi. Yarışmaya katılan her öğrencinin aslında ödüllerini önceden aldığını belirten Bozkurt, “Kitaplar en güzel hediyedir. Buradaki öğrencilerimiz kitap okuyarak en güzel hediyeyi aldılar.” dedi. Antalya İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Karakaş da, eğitimin tüm sorunların en başında geldiğini söyledi. Mevcut sistemin yanında geliştirdikleri projelerle öğrencilere en güzel eğitimi vermeyi amaçladıklarını belirten Karakaş, bu yarışmanın da onlardan biri olduğunu kaydetti. Son verilere göre Antalya’da öğrenci başına kitap okuma oranın 12 olduğunu söyleyen Karakaş, bu sayede YGS’de 8. sıraya kadar çıkmayı başardıklarını ifade etti.

Ödül törenine, Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkan Vekili Hüseyin Şirin, Uluslararası Antalya Üniversitesi Rektörü Cihat Göktepe, protokol üyeleri ile öğrenci ve velileri katıldı.

Editör: TE Bilisim