Son Posta - Amerikada Türkçe Konuşan Kabileler Var. Son Posta - Amerikada Türkçe Konuşan Kabileler Var.
Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Dostluk Grubu Üyesi İsmail Ertuğ, Türkiye'de medyaya yönelik operasyonları eleştirdi.

Türkiye'de basın özgürlüğü ile AP'de bugün yapılacak oylama öncesinde Cihan Haber Ajansı'na konuşan İsmail Ertuğ 14 Aralık’ta Zaman ve STV’yi hedef alan polis baskınlarının Avrupa Parlamentosu’nda çok menfi bir etki bıraktığını belirtti. AP'de Almanya'yı temsil eden Türk asıllı Milletvekili İsmail Ertuğ, "Gazeteciler terör örgütü gibi yansıtılmaya çalışılıyor. Ancak, elimizde somut bir delil ya da iddianame henüz yok. Bir dizi filminden yola çıkarak insanların tutuklandığı bir durumu Avrupalının mantığı kabul edemiyor. İnanılması zor bir durum." sözleriyle Karaca’nın tutuklu kalmasını eleştirdi.

Türkiye’nin AB’yle yakın işbirliği yaptığı dönemlerde ilerleme kaydettiğini savunan Ertuğ, "Artık AB’deki Türkiye dostları Türkiye’nin üyeliğini savunmakta zorlanıyor. Özellikle gezi olaylarından sonra defansif bir çizgiye geriledi. AB içinde Türkiye’yle müzakerelerin kesilmesi gerektiğini savunanlar hiç olmadığı kadar çoğunlukta. Medyaya yönelik bu baskıların bir an önce bitmesini diliyoruz." şeklinde konuştu.

İsmail Ertuğ, Türkiye'nin, yapacağı reformlarla AB'deki Türkiye dostlarının elindeki kartları güçlendirmesi gerektiğini ifade etti. AB-Türkiye müzakerelerinde hukukun üstünlüğü ve temel haklara ilişkin 23. ve 24. başlıkların açılması gerektiğini savunan Ertuğ, "Temel haklar ve hukukun üstünlüğüne ilişkin başlıkların Kıbrıs’ın vetosu nedeniyle açılmaması AB’nin bir eksikliğidir. Ancak, bu başlıklar açılmadığı için gazetecilerin sıra sıra hapise atılması da gerekmiyor." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 14 Aralık operasyonunun ardından AB’den gelen eleştirilere sert tepki göstermesini değerlendiren Ertuğ, "Bir Türk evladı olarak bunu duymak bana zor geliyor. AB’nin ise alışık olmadığı, diplomatik dile yakışmayan bir tepki oldu. Keşke tepkisini daha farklı gösterseydi. AB’nin ve Türkiye’nin bilhassa terörle mücadele alanında işbirliği ihtiyacı var." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin AB reformlarından uzaklaşmasının ülkeyi daha izole bir yapıya büründüreceğini söyleyen Ertuğ, AB kriterleri çerçevesinde yürümesinin her yönüyle ülkeyi geliştireceğini ifade etti.

Editör: TE Bilisim