İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet! İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet!
Demokratik Sol Parti (DSP) Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Çakmak, Side Antik Kent'te yer alan Apollon Tapınağı'nda dökülmeler yaşandığını söyledi.

        Çakmak, 2 bin yıllık tarihi tapınakta tuzlanmaya bağlı yıpranmanın en üst noktaya ulaşması sebebiyle Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Bakan Yardımcısı Dr. Abdurrahman Arıcı ve Antalya milletvekillerine mektup yazdığını açıkladı. Tapınağın deniz kenarında olduğunu, buharlaşma ve tuz uçuşunun yıpranmayı arttırdığını belirten Çakmak, nem ve tuzdan dolayı tapınak sütunlarında dökülmeler başladığını, önlem alınmazsa parça düşmesinin artacağını söyledi.

        1967 yılı şartlarına göre ayağa kaldırılan sütun tabanında demir kullanıldığını, tuzlanma ile birlikte küflenmenin de arttığını vurgulayan Çakmak, "Her yıl 5 milyon turistin ziyaret ettiği ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yurt dışı tanıtımlarında kullandığı Apollon Tapınağı tuz tehdidi altında. Bakanlık, tapınağın korunmasına yönelik bir yıl önce tahsisini Side Belediyesi'ne yapmıştı. Büyükşehir Yasası ile birlikte tapınağın korumasını kim yapacak bilmiyoruz. Bildiğimiz bir gerçek var ki tapınakta gereken önlem olmazsa tuzlanmaya bağlı parça kopmaları artacaktır. Bu da tapınağın yıkılmasını hızlandıracaktır." diye konuştu.

Editör: TE Bilisim