Asya’nın Orta Noktası: Tuva Asya’nın Orta Noktası: Tuva
Arap Birliği, Suriye'nin İsrail işgali altındaki Golan bölgesinde kabine toplantısı düzenlemesine nasıl bir karşılık verileceğini görüşmek için acil toplantı kararı aldı.

Kuveyt'in çağrısı üzerinde Mısır'ın başkenti Kahire'de yarın gerçekleştirilecek toplantıda, Arap ülkeleri İsrail kabinesinin Golan'da gerçekleştirdiği toplantı ile İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun açıklamalarını nasıl tutum ortaya koyacaklarını belirleyecek.

Kuveyt'in Arap Ligi Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ahmet Abdulrahmman El Bekr, Netanyahu'nun açıklamalarının gerilimi tırmandırıcı ve uluslar arası hukuk kurullarının apaçık bir ihlali olduğunu söyledi. Büyükelçi, Golan'da kabinenin toplanmasını yanıt vermek için toplantı çağrısı yaptıklarını belirtti.

Netanyahu, İsrail hükümetinin kuruluşunun birinci yıl dönümü gerekçesiyle Cumartesi günü ilk kez Golan Tepeleri'nde yapılan kabine toplantısında, "İsrail, Golan Tepeleri'ni sonsuza dek elinde tutacak." ifadelerini kullanmıştı.

İsrail hükümeti, "Golan Tepeleri üzerindeki egemenliğini koruyan pozisyonuna dikkati çekmek amacıyla kabine toplantısını işgal altındaki bölgede yapma kararı almıştı.

Suriye ile İsrail arasındaki en büyük sorun olan Golan Tepeleri, Haziran 1967'de Altı Gün Savaşı olarak bilinen Arap -İsrail Savaşı'nın bitimiyle İsrail işgali atına girmişti. İsrail, 1981'de Golan'ın ele geçirdiği bölümlerini çeşitli uluslararası kararlara rağmen tek yanlı olarak ilhak etmişti. Cihan

Editör: TE Bilisim