Trafik kanununda yeni dönem! Cezalar peş peşe gelecek Trafik kanununda yeni dönem! Cezalar peş peşe gelecek
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, hem Bursa hem de Türkiye için hizmeti esas alan bir anlayışla hareket ettiklerini belirterek, Bursa hızlı tren yolunun hayırlı olması temennisinde bulundu.

Başbakan Yardımcısı Arınç, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile birlikte Mudanya yolunda gerçekleştirilen yüksek hızlı tren yolu temel atma törenine katıldı.

"Bir hasret bu gün bitiyor. Bunun protokolü geçen yılın son gün 31 Aralık 2011'de bu yüksek hızlı trenin protokolü müteahhitle imzalandı." diyen Bülent Arınç, "Bu bir yılda demiryolları ve müteahhit firma çok şey yaptı. Bu gün bunun orta noktasında istasyonlarından birinde bunun adını koymak gerekiyordu bizde bunu yapıyoruz." dedi.

2023 vizyonunun Türkiye için olduğu kadar, Bursa içinde önemli olduğunu belirten Bülent Arınç, seçim sorasında Bursa için belirledikleri 100 projelerini olduğunu ve bunların en önemlilerinden birinin de Yüksek Hızlı Tren olduğunu söyledi.

Bursa'nın en büyük ihtiyacı olan ulaşımda ki yüksek hızlı tren konusunda başarılı bir noktada olduklarını anlatan Bülent Arınç, "Yüksek hızlı tren düşüncesine ilk defa sahip olan ve bunu Bursa için elzem gören Bursa'mızın değerli evladı Sayın Faruk Çelik'e teşekkürü borçluyuz." şeklinde konuştu.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın konuşmasına dikkat çeken Bülent Arınç, İzmirlilerin de Binali Yıldırım'ın konuşmasını duyduktan sonra kendilerine de böyle bir adam lazım olduğunu söyleyeceğine belirtip, kendisinin çalışmalarını övdü.

Dünyanın her yerinde demiryolu ulaşımının insan ve yük ulaşımında çok önemli olduğunun altını çizen Arınç, "Ortalama 200 kilometre hızla insanlar bu trenle seyahat edecekler. Ortalama 100 kilometre ile de yük taşınacak. Bu ne kadar önemli." şeklinde konuştu.

Bu gün hızlı trende hedefe ulaşacaklarını belirten Bülent Arınç, "Bu çalışmaların tamamlanması 2015 yılı sonu görünüyor ama inşallah Allah buna bir fırsat verecek ve belki daha kısa zamanda bu trenle 2 saatte yolculuk yapacağız." diye konuştu.

Konuşmaların ardından canlı bağlantı yapılarak Bursa yüksek hızlı treninin temeli atıldı.

Editör: TE Bilisim