Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti
 Belediye faaliyetlerinin anlatıldığı toplantıya ilgi yoğundu. Samimi bir toplantı ortamında belediye başkanı kadakal kısaca şunları ifade etti. "Gümüşhane ilinde belde belediye başkanlığı sona eren bir çok belediye olmasına rağmen biz ayakta kalmayı başardık. Bu yaptığımız düzenli ve gerçekçi çalışmalarla nüfusun 2000 rakamının üzerinde kalmasını sağladık. Bu konuda hükümetle ilgili her türlü girişimimizi yaparak meşru yasal destek sağladık. 
Bürokrasiden de verdiğimiz mücadele sonucunda gördüğümüz destekle beldemiz gümüşhanenin yeni ilçesi olmaya adaydır. Beldemize yaptığımız hizmetler şu anda imar, alt yapı ve içme suyu ağırlıklı olduğu için biraz zaman aldı. İlerleyen günlerde gümüşhanenin parlayan yıldızı, yaşanılabilir bir beldeli olmanın gururunu bütün sakinlerimiz yaşayacaktır. Eminim ki beldemize herkes gıpta ile bakacak, imrenecek ve örnek alacaktır. Yaz mevsiminde nufüs yoğunluğundan kaynaklanan su problemi bu yazın kalmayacaktır. Bu sorunu çözdük. Tüm hemşerilerimizi beldemize davet ediyorum."

 Daha bir çok faaliyetini anlatan belediye başkanı herkesin gelecekten umutlu olmasını, kendi doğduğu veya ata yadigarı topraklara muhabbetlerinin, sevdalarının sürmesini ve ilgi alanlarında olmalarını istedi. Toplantıda kabaköy dernek başkanı Öztürk Ezber bey, Arzular Kabaköy birleşmesinin var olan küçük sıkıntılarını dillendirerek sorunları dile getirdi. Köylülerden bir çoğunun sorularına belediye başkanı sabırla cevap verdi. Çiçeği burnunda yeni belde, mezire mahallesi sakinleri de soru ve sitemlerini ileterek başkandan mahallelerine daha fazla ilgi gösterilmesini istediler. Dernek kurucu başkanı Sabri Şenel'inde hazır bulunduğu toplantı uzunca bir süre devam etti. Toplantıda gerek belediye başkanı, gerekse katılanlar için faydalı toplantı oldu. Bu tür toplantıların ilerleyen zamanda sürmesi istendi. 

Bizde HaberAlp ailesi olarak Sabri Şenel bey'in doğduğu beldenin belediye başkanı'na çalışmalarında başarılar dileriz. HaberAlp olarak belediye faaliyetlerini takip edeceğimizi ilgili kamuoyu ile paylaşacağımızı belirtiriz.
Editör: TE Bilisim