AKP’nin “Yeni Anayasa” tuzağı! AKP’nin “Yeni Anayasa” tuzağı!
Diyarbakır’ın Lice, Hani, Silvan, Kocaköy, Hazro ve Kulp ilçeleri arasında bulunan 25 köy kırsalında, asker ile polis tarafından terör örgütü PKK’ya yönelik müşterek terör operasyonu başlatıldı. Operasyon bölgesine mühimmat dolu TIR'lar ile Elazığ, Bingöl ve Malatya’dan sevk edilen komando ve Özel Harekât polisleri sevk olundu.

Operasyon nedeniyle Diyarbakır’da hareketli saatler yaşanıyor. Operasyon kararı verilmesinin ardından gece görüşüne sahip helikopterler ve uçaklar bölge üzerinde uçuşlar gerçekleştirirken, karadan harekâta katılacak birlikler için Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı’ndan çıkan mühimmat dolu TIR'lar sevk edildi. Yine Elazığ, Bingöl ve Malatya’dan Diyarbakır’a gelen komandolar ve Özel Harekât polisleri, zırhlı personel taşıyıcılarla dün akşam operasyon bölgesine doğru yola çıktı. Yoğun güvenlik önlemleri altında hareket eden zırhlı konvoya, terör örgütü PKK'nın kara yollarına bomba tuzaklaması gibi muhtemel saldırı olasılığına karşı güçlü jammer sinyal kesici araçlar da eşlik etti.

TERÖR YUVALARI VE FİNANS KAYNAĞI UYUŞTURUCU HEDEFTE

Operasyonda, kırsalda barındığı tespit edilen terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi ve bölgenin terör unsurlarından temizlenmesi, teröristlerin Türkiye geneline gönderdikleri bombalı araçlarda kullanılan bombaların hazırlandığı belirtilen terör yuvalarının ve terör örgütünün finans kaynağı olan uyuşturucunun tamamen bertaraf edilmesi hedefleniyor.


Cihan

Editör: TE Bilisim