Seçim yasakları perşembe günü başlıyor! Seçim yasakları perşembe günü başlıyor!
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, son üç yıldır Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) bir tane bile işkence davasının gitmediğini söyledi.

        Beşir Atalay, Kırıkkale programı kapsamında ilk olarak AK Parti il binasında basına kapalı olarak partililerle bir araya geldi. Görüşmenin ardından İpekçi Turizm Hac ve Umre Organizasyonu’nun açılışını yapan Atalay, daha sonra İl Kültür Merkezi’nde düzenlenen AK Parti İl Danışma Meclisi toplantısına katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından İl Başkanı Mehmet Demir, Belediye Başkanı Veli Korkmaz ve Milletvekili Oğuz Kağan Köksal, Kırıkkale'de yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aktardı.

        Toplantıda konuşan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Avrupa mahkemelerinin Türkiye aleyhinde işkence davalarıyla dolduğunu dile getirdi. Atalay, "Bu konuda büyük bir çalışma başlattık. Türkiye bulunan karakolları şeffaf hale getirdik. Bütün karakollara kamera sitemi yerleştirildi. İşkence yapanlara göz yummadık ve anında cezası görüldü. Bu çalışmalar sayesinde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne son 3 yıldır bir tane dahi işkence davası gitmedi.” ifadelerini kullandı.

        "SİVİL ANAYASA MUTLAKA ÇIKACAK"

        Sivil anayasanın mutlaka çıkacağını belirten Atalay, “O zaman asıl sivil anayasa ortaya çıkacak. Bu konuda çalışmalar devam ediyor. Türkiye’de asıl anayasa ondan sonra işlemeye başlayacak. Çalışmalar en ince ayrıntısına kadar inceleniyor.” diye konuştu.

        "DEVRİM YAPTIK"

        Arap devletlerinde devrimler yapılmaya çalışıldığını ve son 10 yıl içinde milletin desteğini arkalarına alarak gerçekten AK Parti’nin de devrim yaptığını ifade eden Atalay, “Bizim devrimci rumuz devam ediyor. Bunda hiç değişim olmadı. Bu özelliğimiz daima sürecek bunu kaybedersek, zayıflarız.” şeklinde konuştu.

        "MÜLTECİ SAYISI 145 BİN"

        Suriye’den bütün ülkelere göçlerin devam ettiğini belirten Atalay, Türkiye’de bu sayının bugünle birlikte mülteci sayısının 145 bin 340 olduğunu kaydetti.

        Toplantı Atalay'ın konuşmasının ardından basına kapalı olarak devam etti.

Editör: TE Bilisim