OKULLARDA ÖĞRETİLMEYENLER... 

(Bakınız Kara Cehalet nasıl oluşturuyor)

ATATÜRKSÜZ ÇANAKKALE MODASINA NASIL GELİNDİ

1-Ankara'nın Haymana ilçesinde Sakarya Nehrinin doğduğu vadide, 22 gün 22 gece aralıksız süren Sakarya Meydan Muharebesi'nde bile 5800 civarında şehit verilmişti ama Çanakkale Deniz Savaşları'nda yani aslında Boğaz savunmasında neden 250 bin şehit ve gazi vermiştik?!.

2-Savaşın ana stratejisi de Tabyalardan top atışları yapılarak, hareketli İngiliz donanmasını boğazdan geçirmemek ve çıkartma yapmasını engellemekti.

3- Peki, Çanakkale Destanında Nusret Mayın Gemisinden başka neden hiç bir şey bilmeyiz donanmamız hakkında?...
Çünkü ortada bir donanma kalmamıştı!

4-Çanakkale'yi anlamak için Rusların Osmanlı Deniz Kuvvetlerini yok etmek için yaptığı 4 büyük baskını bilmemiz gerekiyor.
Rusların ilk büyük deniz baskını "Atatürk doğmadan 111 sene önce" 1770 de 
Çeşme baskınıydı!
(Akabinde Novarin, Sinop ve Haliç baskınlarını yine Rusların yaptığını daha önce çeşitli defalar yazmıştım.)

5-İmparatorluğunun donanması yok edildiği için 1860'dan itibaren 60 yıl boyunca Sultan Abdülaziz, Abdülmecid ve Abdülhamid'in bu tabyaları yaptırdığını bilen var mıdır?.

6-İstanbul'un güvenliğinin de tehlikeye düştüğünü görüp Çanakkale Boğazına bu Tabyaları yaptıran Sultan Abdülaziz, Sultan Abdülmecit ve Sultan Abdülhamid'in neden yeterli bir donanma yaptıramadıklarını hiç düşündünüz müydü?..

7- Ya da Donanmayı kaybedince; başta Mısır, Kıbrıs, Mora, Yunanistan, Teselya, hatta Mekadonya'nın elimizden çıkmasıyla gelirlerimizi kaybedip, ekonomik krize girip, akabinde iflasımızı Dünya'ya ilan ettiğimizi (1875 deki Ramazan Kararnamesi- Sultan Abdülmecid) biliyormuyduk?

8- İngiliz, Fransız, Ceneviz, Venedik ve Galata Bankerlerine... 
başta saray yapımı için alınan borçların sonra da gelirler kaybedilince değil ana parasını!, 
faizini bile ödeyemeyeceğimizi ilan ettikten sonra içerideki vergi gelirlerini, gümrük ve tekellerin gelirlerini de bir kararname (Muharrem Kararnamesi) ile devrettiğimizi biliyormuyduk?..

9- Şimdi toparlayalım; 
Donanmasız kaldın çünkü Donanman yok edilmiş!
Yenisini yapacak paran yok!
Çünkü önce iflas ettiğini ilan ettin sonra paralel maliye teşkilatı kurdurup (1879-1881 Muharem Kararnameleri -Sultan Abdülhamid) tüm gelirlerini tefecilerine (Duyun-u Umumiye'ye) devrettin ama bunları bir asır sonra bugün dahi okutturmuyor öğrettirmiyorsun?! Neden?..

10- Şimdi sıkı dur: 
5 yıl kadar önce sırf merakımdan ve öğrenme isteğimden Akp'nin Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezindeki Siyaset Akademisi'ne 200 lira yatırıp, bunların özel partizan yetiştirme projesini öğrenmek istemiştim