MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI! MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI!
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, aralık ayında en düşük enflasyonun Batı Akdeniz illeri Antalya, Burdur ve Isparta’da gerçekleştiğini söyledi.

    Çetin Osman Budak, enflasyon rakamlarını değerlendirdiği yazılı bir açıklama yaptı. 2012 yılı aralık ayı enflasyonunun bir önceki aya göre tüketici fiyatlarında yüzde 0,38, üretici fiyatlarında yüzde -0,12 oranında azaldığını belirten Budak, yıllık enflasyonun ise tüketici fiyatlarında yüzde 6,16, üretici fiyatlarında yüzde 2,45 olarak gerçekleştiğini ifade etti.

    Ekonomideki durgunluğun enflasyondaki düşüşü temkinli karşılamalarına neden olduğunu kaydeden Budak, “Başta inşaat sektöründeki KDV artışı olmak üzere vergi ve harçlara enflasyon oranının çok üzerinde artışlar yapılması 2013 yılı beklentilerimizi olumsuz yönde etkilemiştir.” dedi. Enerji zammı, vergi artışları ve yüksek kredi faizlerinin enflasyondaki başarıya gölge düşürdüğünü savunan Budak, “Bu nedenle ekonomide durgunluk yaratacak vergi artışlarından kaçınılması ve başta konut kredisi faizleri olmak üzere kredi faiz oranlarının düşürülmesi için çaba gösterilmesi zorunludur.” değerlendirmesinde bulundu.

    Antalya, Burdur ve Isparta illerini kapsayan Batı Akdeniz Bölgesi’nde tüketici fiyatlarının aylık baz yüzde -0,05 ve yıllık bazda yüzde 6,15 olarak gerçekleştiğine değinen Budak açıklamasına şöyle devam etti: “Batı Akdeniz Bölgesi aylık ve yıllık enflasyonda Türkiye ortalamasının altında kalmıştır. Antalya ilinin yer aldığı Batı Akdeniz Bölgesi ana harcama grupları itibariyle en yüksek aylık artışı ‘haberleşme harcama grubunda görürken, Türkiye genelinde olduğu gibi yıllık en yüksek artışı ‘konut’ grubunda görmüştür.”

Editör: TE Bilisim