Yunanın Türk kıyımının, İskeçe festivali ile kutlanması Yunanın Türk kıyımının, İskeçe festivali ile kutlanması
Rusya’nın eski Sovyet coğrafyasında ekonomik açıdan oluşturduğu Avrasya Birliği ile ilgili bütünleşme süreci hızlandı. Moskova’da gerçekleşen EurAsEc zirvesi sonrası basına açıklamada bulunan Putin, Avrasya Ekonomik Birliği ile ilgili taslak anlaşmanın Mayıs 2014’e kadar hazır olacağını söyledi.

Gümrük Birliği üyesi üç ülke Rusya, Belarus ve Kazakistan hükümetlerinin konu ile ilgili çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Putin, “Mayıs 2014’e kadar imzaya hazır olacak. Avrasya Ekonomik Birliği 2015’de aktif hale gelecek.” dedi.

Gümrük Birliği ile ilgili değerlendirmede bulunan Putin, Rusya’nın diğer ülkelerle ticareti yüzde 4,7 artarken, Belarus ve Kazakistan’la yüzde 10’un üzerinde arttığına dikkat çekti.

Rusya’nın diğer dünya ülkeleri ile ticaretinde makine ve ekipmanların sadece yüzde 2’lik bir payı varken, Kazakistan ve Belarus’la ticaretinde yüzde 20’lere kadar çıktığına işaret eden Rusya lideri, “Bu aramızda önemli sanayi sektörlerinde işbirliğimizi geliştirdiğimiz anlamına geliyor. Gümrük Birliği üye ülkelere daha rekabetçi bir zemin oluşturuyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Editör: TE Bilisim