Değerli okurlarım, bugünki makalem başta Avrupa'da olmak üzere Almanya'da yaşayan Avrupa Türklüğünün ve Ülkücülerin yegane yuvası olan Avrupa Türk Konfederasyonu & Almanya Türk Federasyonu ile alakalıdır.

1960lı yılların başında işci olarak başta Almanya olmak üzere zamanla Avrupaya yayılarak gelmiş olan Türkler, gün geçtikce sorunları ve sıkıntıları artmıştır. Buna dur demek için ve Avrupa/Almanya Türklüğüne faydalı ve eğitici bir yapı oluşması gerektiği düşüncesine varan Ülkücüler, merhum Başbuğ Alparslan Türkeş önderliğinde 18 Haziran 1978 yılında Almanya Frankfurt şehrinde ''Avrupa Demokratik Ülkücü Türk Dernekleri Federasyon'u'' kurulmuştur.

Kurulma aşamasında Almanya Baden-Württemberg ve Bavyera (Bayern) eyaletindeki Türklerin/Ülkücülerin emeği çoktur. Başbuğ Alparslan Türkeş beyin önderliğinde Almanya'da kurulan ''Avrupa Demokratik Ülkücü Türk Dernekleri Federasyon'u'' bünyesinde bugüne kadar üçyüz'den fazla Ülkü Ocakları dernekleri bulunmaktadır.

Avrupa Demokratik Ülkücü Türk Dernekleri Federasyon'u kısatılmış olarak ''Türk Federasyon'u'' adı verilmiştir. Seneler geçtikce Avrupa Devletlerinin dört bir yanında Dernekler ve Federasyonlar kurulmuştur. Başta Avrupa Devletleri olan Avusturya, Belçika, Hollanda, Fransa, İsviçre, İngiltere, İsveç, Norveç ve Danimarka'dır. Avrupa dışında ise; Kanada, ABD ve Avusturalya'da bir çok Türk kuruluşlarınıda bünyesine katmıştır. Sovyetler Birliğinin dağılmasından sonra ortaya çıkan Türk Devlet ve topluluklarında ve KKTC'de temsilcikleri bulunmaktadır.

19 Mayıs 2007 tarihinde Almanya Oberhausen kentinde gerçekleşen 25. Büyük Kurultayı'nda alınan önemli bir karar ile adını ''Almanya Demokratik Ülkücü Türk Dernekleri Federasyon'u'' olarak değiştirilmiş, 29 Ekim 2007 tarihinde Almanya Demokratik Ülkücü Türk Dernekleri Federasyon'u Genel Başkanı Sayın Şentürk Doğruyol beyin daveti üzerine Almanya Frankfurt şehrinde yedi ayrı ülkede bulunan Türk Federasyon'ların Genel Başkanları bir araya gelerek ''Avrupa Türk Konfederasyon'unu'' kurarak kurucu üye olarak katılmıştırlar.

Avrupa Türk Konfederasyon'unu kuran yedi ayrı ülke şunlardır:
- Almanya Demokratik Ülkücü Türk Dernekleri Federasyonu
- Hollanda Demokratik Ülkücü Türk Dernekleri Federasyonu
- Belçika Türk Dernekleri Federasyonu
- İsviçre Türk-İslam Kültür Dernekleri Federasyonu
- Fransa Demokratik Ülkücü Türk Dernekleri Federasyonu
- Danimarka Türk Federasyonu
- Avusturya Ülkücü Türk Dernekleri Federasyonu

Avrupa Türk Konfederasyon'u Genel Başkanlığı'na, dört dönem (sekiz yıl) (eski adıyla) Avrupa Demokratik Ülkücü Türk Dernekleri Federasyon'u Genel Başkanlığı yapmış ve şuanda Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyesi olan Sayın Cemal Çetin bey getirilmiştir.
Avrupa Türk Konfederasyon'un ve Almanya Türk Federasyon'un (Almanya Demokratik Ülkücü Türk Dernekleri Federasyon'u) Genel Merkezi Almanya Frankfurt şehrinde bulunmaktadır.

Avrupa Türk Konfederasyon'umuza bağlı ve üyesi olan 10 Türk Federasyonlarımız şunlardır:
- Almanya Demokratik Ülkücü Türk Dernekleri Federasyonu
- Hollanda Demokratik Ülkücü Türk Dernekleri Federasyonu
- Belçika Türk Dernekleri Federasyonu
- İsviçre Türk-İslam Kültür Dernekleri Federasyonu
- Fransa Demokratik Ülkücü Türk Dernekleri Federasyonu
- Danimarka Türk Federasyonu
- Avusturya Ülkücü Türk Dernekleri Federasyonu
- İngiltere Türk Federasyon
- Norveç Türk Federasyon
- İsveç Türk Federasyon

Almanya Türk Federasyon'un (Almanya Demokratik Ülkücü Türk Dernekleri Federasyon'u) ise çeşitli bölgelerde  Bölge Başkanlıkları bulunmaktadır. İşte Bölge Başkanlıklarımız:
- Baden Württemberg 1.-2.-3. Bölge Başkanlığı
- Bavyera (Bayern) 1.-2. Bölge Başkanlığı
- Hessen 1.-2. Bölge Başkanlığı
- Aşağı Saksonya (Niedersachsen) Bölge Başkanlığı
- Kuzey Almanya Bölge Başkanlığı
- Kuzey Ren Vestfalya (Nordrhein-Westfalen) 1.-2.-3. Bölge Başkanlığı
- Berlin Bölge Başkanlığı
Toplam 13 Bölge Başkanlıklarımız ve 300'den fazla Ülkü Ocakları Derneklerimiz/Teşkilatlarımız bulunmaktadır.

Peki Avrupa Türk Konfederasyon'u ve Almanya Türk Federasyon'u (Almanya Demokratik Ülkücü Türk Dernekleri Federasyon'u) hangi amaçla kurulmuş, kime ve hangi alanlarda hizmet vermektedir?

Öncelikle şunu belirtmek isterim ki, Avrupa Türk Konfederasyon'u ve Almanya Türk Federasyon'u Alman Devleti'nin kanunlarına ve yasalarına saygılı bir şekilde tehdit edici unsur oluşmadan faliyetlerini gerçekleştirmektedir/yürütmektedir. Nasıl ki biz Türkler, kanunlarımıza ve yasalarımıza saygılı ve tehdit edici unsur olmadan faliyetlerin gerçekleşmesini istiyorsak, yaşadığımız Avrupa ülkelerinde de biz Türkler olarakta aynı saygıyı ve bağlılığı göstermek durumundayız.

Avrupada yaşayan Avrupalı Türklerin eğitim, sosyal ve kültürel gelişimini sağlayarak bulundukları ülkelerdeki etkinliklerini arttırmak ve entegrasyon başta olmak üzere tüm sorunlarını çözüme kavuşturmak için bir dizi alanda çalışmalar yürütmeyi kuruluş gayesi olarak belirlemiştir.
Kendi kültürlerimizden kopmadan Müslüman Türk olarak kalmaları ve yaşamaları, yaşadığı toplumlarda daha iyi şartlarda uyum içinde birbirleriyle dayanışma duygusuyla yaşamayı ve bu doğrultuda hedefe uygun bir şekilde görevini yerine getirmektedir.
Üzerinde yaşadığımız ülke Almanya‘nın yöneticileri ve vatandaşları ile Türkler arasında bir köprü görevi görür. Türklerin, içinde yaşadıkları Alman toplumu ile yakınlaşmalarını uyum içinde işbirliği yapmalarını, içine kapanarak birlikte yaşadıkları toplumlardan dişlanmamaları için gerekli olan sosyal faaliyetleri düzenler.
Başta Almanya'da ve diğer Avrupa ülkelerinde yaşayan Türklerin her türlü sosyal, kültürel ve ekonomi ile ilgili faliyetlerini iştirak eder veya yönlendirir. Bu sebeple Türkiyemizin ve Türklerin tanıtılması, mutfak ve yaşayış kültürlerimizin tanıtımı, spor faliyetleri ve insani yardımlaşma faliyetleri sıralayabiliriz.

Türklerin yaşadıkları ülkelerin kanunları çerçevesinde, kimlik bunalımına düşmeden, her türlü demokratik haklarını kullanmasını, yönetimlere iştirak etmelerini (Mahalli idareler, yabancılar meclisi gibi) vatandaşlık haklarının alınması konusunda gerekli teşvik ve çalışmaların yapılması, faaliyetleri arasındadir. Diğer kardeş Türk Kuruluşları ile toplumun aydınlatılması yönündeki çalışmalarda (Terör, gençlerin suça sürüklenmeleri, uyuşturucu alışkanlığı vs. gibi) işbirliği yapar.
Gençlerin iyi eğitim almaları ve meslek eğitimleri konusunda, temiz bir dünya bir çevre inancının verilmesi ve yaygınlaştırılması konularında çalışmalar yapar. Türkiye’nin, dışarıda tanıtılması, yaşadığımız ülke Almanya’nında Türkiye’de tanıtılıp ülkeler arasında yakınlaşma sağlayacak her türlü faaliyetlerede iştirak eder ve destekler.
Türkiye dışında doğan ve yetişen genç kuşaklara, büyük Atatürk’ün temellerini attığı Türkiye Cumhuriyeti’nin önemini ve güzelliğini öğretir.

Ayrıca her Bölge Başkanlığımız Türkiye'den sanatçılarımız olan Mustafa Yıldızdoğan'ı, Ahmet Şafak'ı, Atilla Yılmaz'ı, Zafer İşleyen'i ve aklıma gelmeyen diğer sanatçılarımızı getirerek Kültür şölenleri gerçekleştirmektedir. Buna ilaveten birde Teşkilatlarımız/Derneklerimiz seminerler ve Paneller, Dini ve Milli günlerimizi/değerli kişileri anarak Türk-İslam kültürleri düzenlenmektedir. Senede iki defa Kermes yapılarak, çocuklarımızın eğlenmesi için şenlikler ve ailelerin kaynaşması için çadırlar kurulmaktadır. Avrupa Türk Konfederasyon'umuza ve Almanya Türk Federasyonumuza bağlı olan derneklerimizde/teşkilatlarımızda dini ve milli dersler verilmekte, mescit bulunarak Müslüman Türklerin başta Namaz olmak üzere diğer ibadetlerini yerine getirebilmesi amacı ile bulunmaktadır.
 
Ayrıca başta Almanya Türk Federasyonu olmak üzere, Avrupada bulunan diğer Türk Federasyonları Müslüman Türklerin Hac ve Umre ibadetlerini yerine getirebilmesi için, yardımcı olabilmek için  ''Hac ve Umre Organizasyonu'' kurumu bulunmaktadır.

Bir başka önemli hizmet alanı ise ''Cenaze Nakil Yardımlaşma Fonu'' olarak hizmet vermektedir. Almanyada ve diğer avrupa ülkelerinde yaşayan Müslüman Türklerin (Allah göstermesin) vefat etmeleri durumunda, cenaze ve nakil işlemlerinde yardımcı olmak amacı ile kurulmuştur.
Müslüman Türklerin Almanya Türk Federasyon'una ve ya Avrupa'daki diğer Türk Federasyonlara üye olmaları halinde bir Cenaze Nakil Firması görevlendirilir ve şu hizmetler verilir:
- Resmi makanlar nezdindeki işlemler (Konsolosluk-Standesamt gibi…)
- Gereken dini hizmetlerin yerine getirilmesi (İslami usullere göre yıkanması ve kefenlenmesi
- Standartlara uygun tabutlanması
- Cenazenin ulaşımının sağlanması (Türkiye’de defnedileceği yere kadar götürülmesi)
- Cenaze’ye refakat edecek kişinin gidiş-dönüş ekonomik sınıf uçak bileti masrafının karşılanması.

Bir diğer önemli faliyet/hizmet ise ''Türkiye Kültür Gezisi''dir. Türk kardeşlerimize ve gençlerimize dini, milli ve tarihi, kültürel varlıklarını yerinde öğretebilmek amacı ile bu değerli hizmet verilmektedir. Bu sebeple Okul tatillerinde uygulunan Türkiye Kültür Gezisi şu illere gidilerek çeşitli ziyaretlerde bulunulur:
İSTANBUL:
Beyazıt Camii ve Meydanı, Sahaflar Çarşısı, Kapalı Çarşı, Çemberlitaş, Ziya Gökalp Kabri, Yerebatan Sarnıcı, Hipodrom Meydanı ve Sultanahmet Camii, Ayasofya Müzesi, Topkapı Sarayı, Mısır Çarşısı, Eyüp Sultan Camii ve Türbesi, Pierre Loti ve MiniaTürk, Boğazda Tekne Turu, 1453 Fetih Müzesi, Askeri Müze, Dolmabahçe Sarayı, Yıldız Sarayı ve Parkı gezisi, Rumeli Hisarı, Büyük Ada ve Heybeli Ada, Çamlıca.

ÇANAKKALE:
Gelibolu Milli Parkı, Mehmetçiğe saygı Anıtı,57. Alay Şehitliği, Kanlı sırt, Conkbayırı, Zığındere Sargı Yeri Şehitliği, Anzak Koyu, Alçı tepe, Salim Mutlu Müzesi, Kaba tepe Müzesi, Şehitler Abidesi, Morto Koyu, Ertuğrul Koyu, Yahya Çavuş Anıtı, Anafartalar, Havuzlar Şehitliği, Kilit bahir Kalesi, Namazgâh Tabyası, Seyit Onbaşı Anıtı, Çimenlik Kalesi, Nusret Mayın Gemisi,  Aynalı Çarşı ve Truva Atı.

BURSA:
Tophane, Osman Gazi Türbesi, Orhan Gazi Türbesi, Emir Sultan Camii ve Türbesi, Yeşil Camii ve Türbesi, Ulu Camii ve Kapalı Çarşı.

SÖĞÜT:
Ertuğrul Gazi Türbesi.

DOMANİÇ:
Hayme Ana Türbesi.

BİLECİK:
Şeyh Edibali Türbesi.

ANKARA:
Başbuğ Alparslan TÜRKEŞ anıt mezarı, Anıtkabir, TBMM (MHP Grup Başkan Vekili), Kurtuluş ve Cumhuriyet Müzeleri,  Ankara Kalesi, Kocatepe Camisi, Atatürk Orman Çiftliği, Hamam önü ve Mehmet Akif ERSOY müzesi. Duruma ve izne göre Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi ve Genel Başkan Dr. Devlet Bahçeli bey ile sohbet.

Değerli okurlarım, sanmayın ki Avrupada/Almanyada yaşayan Türkler/Ülkücüler sahipsiz. En köklü kuruluş olarak hizmetlerimiz son surat sürdürülüyor. Türklük Avrupada da var olma mücadelesi göstermektedir. Ben kardeşiniz olarak çocukluğumdan beri Almanya Türk Federasyon'una ve Baden-Württemberg 1. Bölge Başkanlığına bağlı (Stuttgart) NÜRTİNGEN ÜLKÜ OCAĞINA üyeyim/bağlıyım.
Bir kez daha Cenabı Allah'a hamd-ü senalar olsun ki, böyle bir büyük aileye, ülküdaşlarıma ve milletime sahibim. Almanya Türk Federasyon'un ve Avrupa Türk Konfederasyon'un kuruluş aşamasında emeği geçen başta merhum Başbuğ Alparslan Türkeş beyden, hakkın rahmetine kavuşmuş olan bütün büyüklerimden ve kardeşerimden Allah razı olsun ve mekanları cennet olsun. Hayatta olanlara ise hayırlı ve uzun ömürler niyaz ediyorum. Sağolsunlar var olsunlar.
Allah cc Avrupa Türk Konfederasyonumuzu ve Almanya Türk Federasyonumuzu muvaffak eylesin.

Ne mutlu TÜRKÜM diyene!
Ne mutlu ÜLKÜ OCAKLIYIM diye bilene!

Sevgi, saygı ve dua ile
Rıfat Paça - 14.11.2013