Velhasılı kelam Öcalan ne derse o olacak. Şehitlerimiz boşuna öldüler demekki. Bu acılar boşuna çekildi. (Allahın katında herkes adaletini görecek AMENNA.Orası ayrı tabii...) Asıl mesele ise MHP . Kongre süreci bitti,seçimler yaklaşıyor. Sadece beyanatlar var,yapacağız alacağız sözleri heryerde yankı yapıyor. Tepeden tavana hala elle tutulur hareket yok. Bir çok il ve ilçede teşkilatlar çoğu zaman kapalı ,yada bir kaç kişi ile açılıp kapanıyor. 
Delege sistemi MHP ye iyi gelmiyor. Bu sistem masaya yatırılmalıdır. Çakılı delegeler ve adamın adamı olan delegeler sayesinde hiç bir kongre( İl ve İlçeler)istenilen birlik ve beraberliği ortaya koyamadı. Her yapılan kongreden sonra darılan kırılan sayı daha da çoğaldı.Yıllardır davanın çilesini çeken insanların dikkatle seçilip delege yapılması gerekli idi. Arkadaş, belediye başkanlığı yapmış,milletvekili adayı olmuş,büyükşehir yada belediye başkan adayı olmuş,eski il ve ilçe başkanlığı yapmış,karakollarda ve cezaevlerinde sürünmüş ,saçları bu uğurda beyazlanmış ,hala delege yapılmamış. Niçin ? Başkasını destekliyor:Desteklesin arkadaş ,sende başkan olma ,hile hurda yapılmadan kim çok teveccüh görmüşse o kazansın. 

Şimdi daha mı iyi, Türkiye hainlerle parselleniyor , biz birbirimizle uğraşıyoruz. Sonuçta hiçbir hareket yok. Var diyenler sannediyorum halktan haberleri yok. Aynı şahıslardan oluşan gurupların bir araya gelmesi buluşması ,gelişmelerin iyi gitmesine delil değildir. İki arkadaşla bulunduğum Körfez İlçesinde caddeye çıktık bir gözlem yaptık. Onca esnaftan MHP li olan esnaf sayısı yok denecek kadar az. Bir de bizim küskünleri hesaba katarsak,ortaya çıkmayıp içinden kızdığı şahıslar için ilgilenmeyeceğim deyip ,ilgilenir gibi takiyye yapanlarıda hesaba katarsak durum oldukça vahim. Bildiğim en az 7 tane il de bu konumda ,diğerleri de aynıdır sannediyorum. Kısa keseyim ne yapılmalı?

En kısa zamanda ,delege sisteminin getirdiği bu ayrışmaları ,sancıları ortadan kaldırmak için Ankaradan başlayarak tüm il ve ilçelerde AK SAÇLILAR MI DERSİNİZ,AKİL ADAMLAR MI DERSİNİZ süzgeçten geçmiş SERDEN GEÇTİLER gurupları oluşturulmalı. Bu Serdengeçtiler heyetleri Parti il ve ilçe teşkilatları ile birlikte çalışmalılar . Darılanı,kırılanı ,döküleni çabucak toparlamalılar. İçimizde çok eleştirmen var,aklı yetende ,birşey bilende bilmeyende konuşuyor. Yıkıcı eleştirilerle insanlar bıkıyor. Hele bazıları varki ağza alınmayacak söz ve küfürler yapıyor. Bu terbiyesizlikleride mualesef Facebook ortamında dahi yapanlar var. Seçilenlere de seçilmeyenlerede sıkılmadan laf sokuşturan ,küfreden sayı oldukça fazla .Çok yazık ve de ayıp,ve de günah. Oysa Ülkücü İhlas ve İman sahibi olan insandır. Birşey söyleyeceksen usulü dairesinde kırmadan dökmeden olumlu ve uyarıcı biçimde yüzüne söyle. Terbiyemiz bunu gerektirir. Tüm bu olumsuzluklar olurken Camiaya başka insanları nasıl katabiliriz? Çok zor. Katılan insanlar olabilir ,dikkat ederseniz çok az.
Ben emekli bir öğretmenim, 55 yaşındayım partiye üye olmayı düşünüyorum 12 Eylül öncesi bir ilin Ocak yönetiminde yıllarca çalıştım ,en son başkanlığını yaptım.Allah biliyor görevimi her an yaptım yapıyorum .Partiler olsa da olmasa da Türk -İslam Ülküsü davasının savunucusuyum . Ancak yukarıda saydığım davranışlar ve özellikle adamın adamlığı ,ahdevefasızlıklar yüzünden üye olmada geri duruyorum. Zamanım her an dolu. Kim gelirse gelsin bizim gibiler her an başlı başına bir teşkilat olmalı. Ancak bu olumsuzluklarla zamanımı boşa harcamak istemiyorum. Teşkilatın bana uyan verdiği her görevide yapmışımdır. Herkes kendini toparlamalıdır. Teşkilatlar ayağa kalkmalıdır. Gidişatı değiştirmek lazımdır . Aksi taktirde çok geç olacak. Unutmayalım Necip Fazıl'ın dediği gibi '' Bu dava hor bu dava öksüz bu dava büyük.''
Saygılarımla...
Cevat Nas