“Allah kimseyi; yanlışı savunacak kadar cahil, doğruyu da inkâr edecek duruma düşürmesin.”

 

     17-25 Aralık, “yolsuzluk ve rüşvet” operasyonu sonucu ayakkabı kutularından  çıkan, 4,5 milyon dolar ve Bakan çocuklarının evinden çıkan çelik kasalar, para sayma makineleri ve ihale yolsuzluklarını ile etrafa saçılan, Cumhuriyet tarihinin en büyük,  yolsuzluk ve rüşvet iddiaları ile halkımız uyanmıştı. Üzeri, şu veya  bu sebepten, algı yönetimi ile kapatılmaya çalışılsa da, kokusu asla   kapatılamamıştır.

                            ***

     Geçtiğimiz hafta bir değerlendirme toplantısı yapan, Milletvekili Feramuz Üstün, bakın bu ayakkabı kutuları ve yolsuzluğu nasıl anlatıyor?

                           ***

   “Kendisinin tesadüfen bulunduğu bir ortamda, bir milletvekili arkadaşı, teflonla konuşuyormuş. Tesadüfen. Bu konuştuğu kişi halk Bankasının Genel Müdürüymüş, (Ayakkabı kutularındaki 4,5 milyon dolar) Mekedonya Üniversitesinin parasıymış, adam emanet parayı bankaya götürse daha büyük sıkıntıymış da onun için evine götürmüş. Paralelciler onları dinledikleri için gidip paraları evden alıp, ayakkabı kutularına koyup fotoğraflarını çekmişler ve medyaya servis ettiklerini belirterek, algı yönetimi yapıldığını” belirtmektedir. İster inanın ister inanmayın hikaye bu.

                             ***

        AKP ortaya bir yalan atıyor, önce kendileri inanıyor. Sonra televizyon kanallarında naklen, sonra havuz medyasında ve gazetelerde, sonra onların yerel uzantılarında, hem algı yönetimi yapıyorlar, hem de çıkıp başkalarını “algı yönetimi” yapmakla suçluyorlar.   

 

      Feramuz Bey, bu ayakkabı kutularından çıkan, 4,5 milyon dolar para, kaç çuvala sığar?  5 çuval mı 10 çuval mı? Bu paralelciler, 4,5 milyon dolar parayı, kaç günde ayakkabı kutularına acaba koydular? 12 yıldır kader birliği yaptığınız bu paralelcileri eve girerken kimse görmemiş mi? 17 Aralığa kadar bunlar kahramandı da, “yolsuzluk ve rüşvet” operasyonu yaparak somut delillerle yolsuzluk yaptıkları iddia edilenleri suçüstü yapınca mı hain oldular? Bunu telefonla konuşan milletvekili arkadaşınız  size söylemedi mi?

 

    Şimdi sizin evinize koyduğunuz  4,5  milyon dolar parayı bir başkası gelecek ayakkabı kutularına koyacak da sizin haberiniz olmayacak öğle mi?  Yanlışı savunmak, bir milletvekiline yakışır mı?

     

     Kaldı ki, havuz medyası günlerce bu 4,5 milyon doları, paralelci polisler koydu diye yayınlar yaptılar. AMA, paralar geriye iade edilirken, her ne hikmetse, polislere değil de eski İçişleri, Bakanının önünde yatarım dediği iş adamı, Zerrab’ın adamına faizi ile birlikte teslim ettiler.

                       ***

     Feramuz Bey, 4,5 milyon dolar para, bana verilen bilgilere göre, 20x20 m2 lik bir odayı dolduracak kadar bir paradır. Paralelciler, banka müdürünün evinize bir oda dolusu parayı ayakkabı kutularına koyacaklar, fotoğraflarını çekeceklerde banka müdürünün haberi olmayacak. Acaba banka müdürünün evi kaçıncı kattaymış? Kapıyı nasıl açmışlar? Şu “emanet” dediğiniz parayı kim verdi?  Bakanın oğlunun evinden çıkan çelik kasaları da paralelciler mi koymuş? Bu kadar parayı birisi sizin evinize koyabilir mi? Bu yalanında ötesinde iftiradır, dedikodudur. Dedikodu da dinimize göre hastalıktır.

                           ***

     Bu halk Bankası Genel Müdürü, ilk etapta, basına verdiği demecinde, bu paranın, Çorum’da bir İmam Hatip Okulunun ve Balkan Üniversitesinin parası olduğunu söylemişti. Üniversite rektörü, çıkıp bunu yalanlamıştı.

                        ***

       Halen algı yönetimini ile halkı aldatmaya çalışıyorsunuz.. Halk artık uydurulan masallara değil, gözü ile gördüğüne itibar etmektedir.

 

   “Allah kimseyi; yanlışı savunacak kadar cahil, doğruyu da inkâr edecek duruma düşürmesin”.