Yunanın Türk kıyımının, İskeçe festivali ile kutlanması Yunanın Türk kıyımının, İskeçe festivali ile kutlanması
Hollanda Türkiyeli İşçiler Birliği (HTİB) Başkanı Mustafa Ayrancı, basına yapılan polis operasyonu ve gözaltıları yakından takip ettiğini söyledi. Hollanda'ya işçi göçünün 50. yıl etkinliği programı sonrası gazetecilere konuşan Ayrancı, "12 Eylül darbesinde bile bu despotluklar yaşanmadı." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'diktatör' olduğunu öne süren Mustafa Ayrancı, "12 Eylül darbesinde bile bu despotluklar yaşanmadı. Erdoğan kendisine karşı kim olur ise olsun, 'ben herkesi içeriye tıkacağım' diyor. Öç almaya çalışıyor." ifadelerini kullandı.

Türkiye'de tutuklanan bütün basın mensuplarına geçmiş olsun dileklerini ileten Ayrancı, "Hollanda böyle bir durum olması söz konusu olamaz. Cuma günü adliyeye giden basın mensupları, ne oluyor diye savcıya soru soruyor. Savcı 'hakkınızda suç duyurusu yok' diyor. Bu günde ise bu tutuklamalar oluyor. Erdoğan'ın ne zaman ve nerede emir vereceği hiçbir zaman belli olmuyor. Erdoğan bana göre Cumhurbaşkanı değil. Ben ona Cumhurbaşkanı demeyeceğim. Ona oy veren insanlara saygı duyuyorum. Fakat ben Erdoğan'a saygı duymuyorum. Yani bizleri bu hale getirdi. Irkçı Wilders'in Hollanda parlamentosunda bize yönelik söyledikleri sözlerin nedeni de Erdoğan'dır ve Türkiye'deki AKP hükümetidir." şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim